Atlétika: vb-érmes jamaicai futók ellen indult eljárás

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.03.22. 10:06
Az egyaránt világbajnoki érmes 400 gátas Kaliese Spencer és 400-as Riker Hylton ellen indult eljárás Jamaicában a doppingellenes szabályok megsértéséért.

A karibi ország sportági szövetsége közleményben jelezte, hogy a Jamaicai Doppingellenes Tanács (JADCO) azzal vádolja a két futót, hogy nem tettek eleget mintaadási kötelezettségüknek.

A 400 gáton a 2009-es és a 2011-es világbajnokságon is negyedik Spencer, aki a 4x400 méteres váltóval nyert ezüstérmet 2009-ben, nem reagált a vádakra.

A férfi váltóval 2011-ben vb-bronzérmes Hylton ugyanakkor jelezte, egy tavalyi, jamaicai versenyen történtek miatt vádolják, ám nem szándékosan kerülte el az ellenőrzést, mivel senki nem közölte vele, hogy őt is kiválasztották doppingvizsgálatra, s csak akkor szembesült ezzel, amikor már nem volt a stadionban.

„Őszintén szólva a JADCO sosem végzi normálisan a munkáját. Mindig úgy tesznek, mintha a versenyzőknek tudniuk kellene, hogy vizsgálatra vannak beosztva, ám sosem közlik ezt az érintettekkel” – mondta a 28 éves atléta.

Amennyiben Spencert és Hyltont az eljárás végén bűnösnek találják, akár négy évre szóló eltiltást is kaphatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik