Atlétika: új centrum Szolnokon, bontják a MÁV-sporttelepet

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.20. 15:34
Címkék
A lelátók vasbetonjának karéjának feltörésével megkezdődött Szolnokon a régi MÁV-sporttelep bontása, hogy helyén 527 millió forintos kormányzati támogatásból egy új atlétikai centrum épüljön – jelentette be Szalay Ferenc polgármester a létesítményben tartott hétfői sajtótájékoztatón.  

A MÁV tulajdonából a szolnoki önkormányzathoz került Véső úti sporttelepen a lelátó és annak alagsori helyiségei után elbontják a füves labdarúgó- és atlétikai pályát valamint az ökölvívó-birkózótermet. Ezt követően kerül sor a meglévő futófolyosó teljes körű, a tetőszerkezetet és a homlokzatot érintő felújítására valamint egy új rekortán sportpadló készítésére.

A fideszes városvezető további tájékoztatása szerint a projekt építési részében többek között egy 527 nézőt befogadó új lelátó készül el, alatta öltözőkkel, vizesblokkokkal, irodákkal. Szintén megépül egy nyolcsávos, nemzetközi viadalok rendezésére alkalmas atlétikai pálya, valamint egy versenyzésre alkalmas dobópálya. A kivitelezést várhatóan 2018 végére fejezik be az építők.

A tervek arról is szólnak, hogy a MÁV-sporttelephez korábban tartozott, évek óta üresen álló strandfürdőt is felújítják, megnyitják a nagyközönség előtt, és az a létesítmény közös helyiségekkel kapcsolódik majd az atlétikai központhoz.

Az atlétikai centrumot magába foglaló városrészben a következő időszakban lesz egy átfogó víziközmű-fejlesztés, a térséget bekapcsolják a menetrendszerű helyi autóbusz-közlekedés rendszerébe, valamint a városi kerékpárút-hálózatba.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik