Atlétika: törölték a New York-i és a berlini maratonit is

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.24. 17:47
A koronavírus-járvány miatt törölték a november 1-jére tervezett New York Marathont, és nem kerül sor idén a szeptemberre kiírt Berlin Marathonra sem.

A New York-i szervezők a döntést a futók, szurkolók, önkéntesek és stábtagok egészségének védelme érdekében hozták.

„A New York Marathon törlése hihetetlen csalódás minden érintettnek, de egyértelműen erre az elhatározásra kellett jutnunk az egészségügyi és biztonsági szempontok figyelembe vételével” – áll a közleményben. New York mind az öt városrészét érintő viadalt tavaly 53 640 futó fejezte be.

Azt már áprilisban bejelentették, hogy szeptember 27-én nem kerülhet sor a 47. Berlin Marathonra, miután október 24-ig tilos ötezer főnél több embert megmozgató rendezvényt tartani a német fővárosban. A szerdán közölt döntés hátterében az áll, hogy az év későbbi szakaszában sem tudják megrendezni a viadalt.

A hat nagy maraton közül így a világjárvány miatt három biztosan elmarad ebben az évben: május végén jelentették be, hogy 1897 óta először nem kerül sor a Boston Marathonra sem. A Tokió Marathont pedig márciusban alig több mint kétszáz profi részvételével rendezték.

A londoni versenyt április 26-ról október 4-re halasztották, a Chicago Marathon szervezői pedig eddig nem jelentettek be semmilyen változást az októberre kiírt verseny kapcsán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik