Atlétika: tojást dobtak a szemébe, veszélyben az Eb-je

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.30. 13:00
null
Daisy Osakue bal szeme bánta a tojásos támadást (Fotó: <a href="http://www.tuttosport.com/news/attualit/2018/07/30-45869756/moncalieri_aggredita_atleta_italiana_di_origini_africane/?cookieAccept" target="_blank">tuttosport.com</a>)
Veszélybe került Daisy Osakue Európa-bajnoki szereplése. A 22 éves olasz diszkoszvetőnőt vasárnap éjfél után támadták meg tojásokkal (!), aminek következtében szemsérülést szenvedett.

 

Daisy Osakue Torinóban született nigériai szülők gyermekeként. Olaszországban ő tartja az U23-as csúcsot női diszkoszvetésben. Vasárnap éjjel a barátaival tartott hazafelé a Torino melletti Moncalieriben található otthonukba. Ekkor egy kigyorsító autóból tojásokkal dobálták meg, az egyik a bal szemét találta el.

A sportolónőt kórházba szállították, ahol tojáshéjdarabokat operáltak ki a szeméből. Osakue szaruhártya-sérülést szenvedett, és erősen kérdéses, hogy részt vehet-e az augusztus 7-én kezdődő berlini Európa-bajnokságon.

A rendőrségi jelentés szerint nem rasszista indíttatású támadás történt, Osakue azonban nem ért egyet ezzel. Szerinte a bőrszíne igenis közrejátszott a támadásban, bekötött szemmel, feldúltan nyilatkozott az eset után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik