HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.15 17:30 Frissítve: 2018.02.15 17:51

Atlétika: szívrohamot kapott a bíró Márton versenye közben

Márton Anita 18.87 métert, a világ idei harmadik legjobbját dobta a németországi Sassnitzban rendezett atlétikai versenyen, amelyen egy nem mindennapi esemény is történt. Mint azt olimpia bronzérmes súlylökőnk a DIGI Sport híradójának elmondta, szívrohamot kapott a bíró, ezért a versenyt egy időre felfüggesztették.

HIRDETÉS

 

„A harmadik sorozatban pont én következtem, amikor a bíró rosszul lett, gyakorlatilag szívrohamot kapott. Emiatt 15-20 percre le is állt a verseny. Sok minden történt már velem az elmúlt években, de ilyen még nem, kicsit nehezen sikerült összekapnom magam utána” – nyilatkozta a Sport 24-nek Márton Anita.

„Ilyenkor nem nagyon lehet segíteni; ha az ember azt látja, hogy valaki az életéért küzd, az a lelkét mindenképpen megviseli” – mondta az esetről Márton Anita edzője, Eperjesi László.

A verseny végül jól alakult a magyar sportoló szempontjából. „Kezd alakulni az eredmény, ez is volt a terv, hogy ezen a németországi versenyen a 19 métert megközelítve szeretnék lökni majd. 18.38-at löktem az előző versenyemen, és egy lépcsőfokkal feljebb szerettünk volna lépni.”

Ez sikerült is neki, 18.87-nél idén csak Maggie Ewen és Danniel Thomas-Dodd volt képes nagyobbat dobni, az amerikai atléta 19.20 méterig, a jamaicai 19.05-ig jutott két másik versenyen.

„Én azt vártam Anitától, hogy 18.70 környékén fog lökni, kicsivel túlteljesítette, de ezért egyáltalán nem vagyunk szomorúak – értékelt a magyar klasszis edzője. – A technikát mindig lehet javítani, mert olyan még nem volt, hogy valaki tökéletes technikát hajtott volna végre. Anitánál a csípőmozgáson kell javítani, ez határozza meg, hogy milyen pozícióból tudja elkezdeni a lökést.”

Amennyiben az apró technikai dolgok a helyükre kerülnek, márciusban, Birminghamben akár megszülethet hazánk első női súlylökő világbajnoki aranyérme is, amire Eperjesi László szerint reális esély van.
„Mindenképpen meg lehet (nyerni a vb-t), azt még nem tudjuk, hogy fognak lökni a többiek, de én azt hiszem, nagy esély van arra, hogy ez megtörténjen.”

A vb előtt még lesz egy verseny.

„A fedett pályás országos bajnokságot – a téli dobó ob-val együtt – február 24-én rendezik Szombathelyen, úgyhogy két hét múlva fogok újra versenyezni, addig edzőtáborozunk, illetve néhány napig otthon is leszünk, és folytatjuk a felkészülést, hiszen a birminghami világbajnokságra időzítjük majd a formát.”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.15 23:22:19

Atlétika CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Óhatatlanul belém villant: ez bizony meglett volna, ha Angyal János léce kerül az állványokra.

2018.07.10 09:12:50

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Világbajnoki bronzérmesünk a 2020-as tokiói olimpiáig tervez, a folytatás sok mindentől függ.

2018.07.09 12:36:58

Atlétika VINCZE SZABOLCS, TUMBÁSZ HÉDI (Fotó)

A gátas úgy érzi, a magánéleti hullámvölgyek csak megerősítették az elmúlt egy esztendőben.

2018.07.06 23:43:11

Atlétika MIHÁLYI ANDRÁS

ALAPVONAL A Gyulai Memorial kapcsán az egyik beharangozóban azt lehetett olvasni, hogy »a világranglista első három helyezettje rajthoz áll női 400 gáton«, az ob-n volt olyan szám, amelyben az idei honi ranglista első négy helyezettje közül három nem indult el – történetesen a gát nélküli női 400-on. Nonszensz.

2018.06.14 23:12:41

Atlétika IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Akkor jött, mit jött, ugrott, repült az ifjú kubai, s máris óvatosabbak lettek a jóslatok, a fogadóirodák is mind kevesebbet fizetnének annak, aki nagy összeget tesz fel a világ első kilencméteres vagy a fölötti ugrására.

HIRDETÉS
HIRDETÉS