Atlétika: Pars 2. lett Rietiben, de az összetettben győzött

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.09.07. 17:40
null
Pars Krisztián a negyedik Hammer Throw Challenge-en harmadik végső sikerét aratta (Fotó: NS-archív, Korponai Tamás)
Az idén Európa-bajnok Pars Krisztián a második helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kalapácsvető-sorozatának utolsó, Rietiben rendezett állomásán, ám az összetettben nagy fölénnyel győzött, és megszerezte a 30 ezer dolláros (7.27 millió forint) fődíjat.

 

Az IAAF beszámolója szerint az olaszországi viadalon a világbajnoki címvédő lengyel Pawel Fajdek a másodikra elért 81.11 méteres dobásával nyert.

Az olimpiai aranyérmes Pars másodikra 79.82 méterig jutott, majd négyszer dobott 80 méter felett, ám ezek közül a legjobb 80.78 méter volt, így meg kellett elégednie a második hellyel.

Összetettben minden versenyzőnél a sorozatban produkált három legjobb versenyeredményt adták össze, és váltották át pontokra, aminek alapján a szombathelyi dobóatléta nagy előnnyel diadalmaskodott: Pars 244.85 pontot gyűjtött, míg a sorozat tavalyi győztese, Fajdek csak 241.49-et.

Pars Krisztián a negyedik Hammer Throw Challenge-en harmadik végső sikerét aratta, amelyért idén is 30 ezer dollárt kap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik