Atlétika: örökös eltiltást kapott az olimpiai bajnok Ennis-Hill volt edzője

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.09. 15:43
null
Toni Minichiello sosem kapja vissza az edzői engedélyét (Fotó: AFP)
A Brit Atlétikai Szövetség (UKA) helytelen viselkedés miatt örökös eltiltással sújtotta Toni Minichiello edzőt – írja az MTI.

Az 56 éves szakember működését tavaly már ideiglenesen felfüggesztették, és vizsgálat indult ellene, mivel a sportolók bejelentése szerint szexuális utalásokkal és egyéb gesztusokkal zaklatta őket. Az UKA hozzátette, Minichiello nem tartotta tiszteletben a sportolók magánélethez való jogát, tolakodó kérdéseket tett fel a szexuális életükről, azokhoz zaklató megjegyzéseket fűzött, olykor agresszívan viselkedett.

Az edző tagadta, hogy jogsértést követett volna el.

A fegyelmi ügy ideje alatt Minichiello edzői engedélye lejárt, így őt nem tudták felfüggeszteni, illetve szankcionálni, viszont a szervezet döntése értelmében az UKA soha többet nem ad engedélyt a tréner licenckérelmére, amennyiben azt benyújtaná.

Minichiello leghíresebb versenyzője a hétpróbázó Jessica Ennis-Hill, aki 13 éves kora óta az irányításával készült, majd lett 2012-ben olimpiai bajnok, 2016-ban olimpiai ezüstérmes, illetve négyszeres világbajnok – háromszor szabadtéren, egyszer fedett pályán –-, valamint Európa-bajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik