Atlétika: Márton Anita a világ idei második legjobbjával nyert

MTI/NS MTI/NSMTI/NS MTI/NS
Vágólapra másolva!
2018.02.11. 19:10
Az olimpiai bronzérmes Márton Anita remek, 18.87 méteres dobással nyerte meg a női súlylökést a Sassnitzban rendezett nemzetközi atlétikai versenyen.

A szabadtéren és fedett pályán is világbajnoki ezüstérmes dobóatléta Facebook-oldalán olvasható bejegyzés szerint a mostani eredménye a világ idei legjobbja, ám ez nem igaz, mert egy nappal korábban az amerikai Maggie Ewen 19.20-as eredményt ért el Albuquerque-ben.

„Szeretem a helyszínt, barátságos kis torna, és szerintem a mezőny is erősebb volt, mint tavaly – mondta a Nemzeti Sportnak Sassnitzról Márton Anita, aki egy évvel ezelőtt indult itt először, rögtön nyert is, idén pedig megvédte címét. – Ezúttal sajnos volt egy rossz élményem is, a harmadik körben, a kísérletem előtt az egyik bíró rosszul lett, a mellkasát szorongatta, és mentővel kellett elszállítani. Húsz percet csúszott a verseny, a harmadik dobásom nem is sikerült, ezért újra össze kellett szednem magam, a mozgásomat felépíteni. A legjobb lökésem a végére maradt, de bevallom, akkor már kicsit mérges is voltam magamra, mert éreztem, hogy jobbat tudok dobni, mint az addigi kísérleteim.”

Márton Anita a márciusi fedett vb-ig már csak egyetlen versenyen indul, a jövő heti magyar bajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik