HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.03.05 10:50 Frissítve: 2018.03.05 11:30

Atlétika: Már itt volt az ideje az aranyéremnek – Gyulai Miklós

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke szerint szakmán belül már vártak egy ideje arra, hogy megszülessen a sportág első magyar világbajnoki címe, amelyhez kellett egy olyan kiváló személyiségű sportoló, mint Márton Anita, aki pénteken a birminghami fedett pályás vb-n súlylökésben új országos csúccsal lett első.

HIRDETÉS

„Szokták mondani, hogy minden sorozat megszakad egyszer, a rossz is, és a magyar atlétikának eddig valóban nem volt világbajnoka szabadtéren és fedett pályán sem” – emlékeztetett rá hétfőn reggel az M1 aktuális csatornán a sportvezető, hozzátéve, hogy már éppen itt volt az ideje a magyar sikernek.

Az olimpiai bronzérmes, szabadtéren vb-második 29 éves súlylökőt Gyulai hosszan méltatta. Kiemelte, hogy a harmadikra elért 19.48 méteres dobása után hatodikra már győztesként lépett dobókörbe, és nem csupán a klasszisát, hanem emberi nagyságát is bizonyítja, hogy tét nélkül is javítani tudott: 19.62 métert ért el. A MASZ első embere szerint ugyanakkor még mindig maradt előrelépési lehetősége az utóbbi években minden világversenyről érmet szállító nehézatlétának, akiben benne van a 20 méteres eredmény elérése is, amit akár már most Birminghamben is megdobhatott volna.

A békéscsabai színekben versenyző, ám Szegeden készülő Márton 15 éve dolgozik együtt Eperjesi László edzővel, akinek munkája nagyon fontos a szövetség számára. Az interjúban elhangzott: a MASZ-ban már a vb-arany előtt határoztak arról, hogy hamarosan létrehoznak egy dobóközpontot a dél-magyarországi régióban, és azt Eperjesi vezeti majd. Gyulai reményei szerint Márton Anita hosszú távon segíti a műhely munkáját nem csupán versenyzőként, hanem visszavonulását követően edzőként. Az elnök megjegyezte, hogy Márton Anita személye roppant vonzó a fiatalok, sőt, a felnőtt korú versenyzők számára is, akik már eddig is nagy számban tették át székhelyüket Szegedre, hogy ott edzhessenek.

Az elnök úgy véli: az ötfős birminghami magyar csapatból mindenki hozta magát, még akkor is, ha a 110 gáton vb-harmadik Baji Balázsnak nem sikerült döntőbe jutnia 60 gáton. Ennek szerinte többek között az volt az oka, hogy Magyarországon még nem a legjobbak a feltételek a megfelelő felkészüléshez a fedett pályás szezonra, ráadásul Bajinak jobban fekszik a 110 gát.

Gyulai azt is megemlítette, hogy az ötpróbázó Krizsán Xénia hatodik helye kiváló, de kis szerencsével, picit jobb súlylökéssel és távolugrással érmet is szerezhetett volna.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.14 22:43:57

Atlétika MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hogy önmagában Johnson lebukása mekkora esemény volt, annak érzékeltetésére, megemlíteném: a Reuters hírügynökség egy összefoglalójában azt írta, „…ez a nap változtatta meg az olimpiát és a sportot – örökre”.

2018.09.11 12:52:40

Atlétika LIPICZKY ÁGNES

„Tudom, hogy sok hibával élem az életem, de, mondjuk, egyben biztos vagyok: sosem amfetaminoztam.”

2018.08.12 10:31:19

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Hét év után tért vissza Magyarországra a világklasszis amerikai hármasugró.

2018.08.12 00:12:52

Atlétika VINCZE SZABOLCS

NS–VÉLEMÉNY. Van a kontinens-viadalon egy stabil döntősünk az egyik legnehezebb versenyszámban.

2018.08.08 16:27:44

Atlétika VINCZE SZABOLCS (BERLIN)

Újdonsült Eb-érmesünknél nem áll meg az élet, máris azon morfondírozik, mit kellett volna másképp csinálnia.

HIRDETÉS
HIRDETÉS