Atlétika: Kozák Luca olimpiai szintes, ott lesz Tokióban

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.05.13. 18:38
null
Kozák Luca lett a hatodik magyar atléta, aki kijutott Tokióba (Fotó: Kozák Luca/Facebook)
Kozák Luca 12.81 másodperces eredménnyel teljesítette az olimpiai szintet 100 méteres gátfutásban csütörtökön a savonai atlétikai versenyen.

 

Kozák Luca 12.81-es eredménnyel nyerte a száz méteres gátfutást az olaszországi Savonában, az év első nemzetközi szabadtéri versenyén, ezzel teljesítette az olimpiai szintet (12.84). A DSC-SI 24 éves sprintere Márton Anita (súlylökés), Halász Bence, Gyurátz Réka (mindkettő kalapácsvetés), Krizsán Xénia (hétpróba) és Kácser Zita (3000 m akadály) után a hatodik biztos magyar induló Tokióban.

„Jobb fedett pályás szezonra számítottam, a szabadtérinek viszont úgy mentünk neki, hogy az első versenyek valamelyikén teljesítenem kell a szintet, hogy utána nyugodtan tudjunk készülni az olimpiára, és úgy tudjuk összeállítani a versenynaptárt, hogy nekem jó legyen –mondta a Nemzeti Sportnak Kozák Luca. –Jóban vagyok a versenyen mögöttem végző olasz lánnyal, Luminosa Bogliolóval, és ő hívott el erre a versenyre, mert gyors a pálya és mindig hátszél fúj. Ez az eredmény és a szintteljesítés az önbizalmamnak is nagyon kellett, mert tudtam, hogy képes vagyok rá, tavaly kétszer is sikerült szint alatt futnom.”

A versenyző szerint van még benne több is, mert ezúttal kicsit elkalandoztak a gondolatai és nem fókuszált minden idegszálával a futamra. Pénteken utazik haza Savonából, vasárnap pedig már újra rajthoz áll a csapatbajnoki elődöntőben, Debrecenben.

ATLÉTIKAI VIADAL, SAVONA
NŐI GÁTFUTÁS, 100 M
1.
KOZÁK LUCA 12.81 másodperc
2. Luminosa Bogliolo (olasz) 12.84
3. Elisa Maria Di Lazzaro 12.90

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik