Atlétika: Gyulai Miklós maradt a magyar szövetség elnöke

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.05.04. 14:59
További négy évre az eddigi elnöknek, Gyulai Miklósnak szavazott bizalmat a tagság a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) szombati éves rendes, egyben tisztújító küldöttgyűlésén. 

A titkos szavazás során az egyedüli elnökjelölt Gyulai a lehetséges 54-ből 52 voksot kapott, két szavazat érvénytelen volt.

A MASZ két alelnökének Szalma Lászlót és Németh Zsoltot választották meg.

A küldöttgyűlés egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett elfogadta a szövetség 2012-es szakmai, valamint pénzügyi és közhasznúsági tevékenységéről szóló beszámolót, a 2013-as tervezeteket, továbbá az ellenőrző bizottság jelentését.

„A legfontosabb, hogy a közgyűlés nem fulladt érdektelenségbe és gyakorlatilag minden szavazásra jogosult küldött itt volt. Más kérdés, hogy lehettünk volna többen is, de sajnos előfordultak olyan hibák és problémák, amelyek miatt az alapszabály szerint néhány szervezetet ki kellett zárnunk a szavazásból” – mondta megválasztása után Gyulai Miklós az MTI-nek. Az elnök hozzátette: nem boldog, mert bár viszonylag egyöntetű támogatást kapott, sokkal jobb érzés lett volna számára, ha több embertől jött volna vissza vélemény, így azoktól is, akik nem szavazhattak.

Gyulai jelezte, számít arra, hogy a közgyűlés határozatait megtámadhatják az ügyészségen, de áll elébe.

„Összességében azért biztos vagyok benne, mindenkinek az az érdeke, hogy a sportág minimum megtartsa azt a helyzetét, amelyet kiharcolt az elmúlt időszakban, vagy még tovább is lépjen” – fogalmazott az elnök. Hozzátette, az atlétika kiemelt státuszának köszönhetően idén 70 millió forintot fordítanak hazai versenyek pénzdíjazására és több mint 100 milliót költenek létesítményfejlesztésre. A távolabbi tervekkel kapcsolatban megemlítette, hogy az Istvánmező Projekt részeként 2017-re készülhet el egy új, 15-20 ezres atlétikai stadion, s Budapesten épül majd egy állandó fedett pálya is, amelyet a sportág versenyzői használhatnak. Gyulai szerint 2020-ig az atlétika összesen 2-2.5 milliárd forintot fordíthat stratégiai fejlesztésre.

A küldöttgyűlés gyakorlatilag érdemi vita nélkül, egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett elfogadta a szövetség 2012-es szakmai, valamint pénzügyi és közhasznúsági tevékenységéről szóló beszámolót, a 2013-as tervezeteket, továbbá az ellenőrző bizottság jelentését.

Az eseményen részt vett Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára, aki beszédében méltatta a szövetséget, mert véleménye szerint példa értékű sportági koncepciót nyújtott be a kormánynak.

Az államtitkár Gyulai Miklós társaságában elismeréseket nyújtott át a sportágért sokat tett edzőknek, sportvezetőknek. Németh Zsolt a 2012-es év legjobb magyar edzőjének járó díjat vehette át, melyet az Európai Atlétikai Szövetség ítélt oda neki azért, mert tanítványa, Pars Krisztián Londonban olimpiai bajnoki címet nyert kalapácsvetésben. A tavaly 100 éves Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elismerő oklevelét kapta meg többek között Mérei László, Klenóczky Bea, Kulcsár Gergely, Szalay Péter, Angyal János és Békesi László. A Magyar Atlétikáért arany plakettet ítélték oda Bakai József mesteredzőnek és Czukor Zoltánnak, a több olimpián részt vett gyaloglónak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik