Atlétika: Christian Coleman 43 fokban is villámgyorsan futott

Vágólapra másolva!
2017.06.23. 11:37
null
Christian Coleman továbbra is nagy formában van (Fotó: Twitter)
Az egyetemi bajnok Christian Coleman az amerikai atléták Sacramentóban zajló világbajnoki válogatójának első napján is megvillantotta gyorsaságát, miután a 100 méter előfutamai során 9.93 másodperces idővel ért célba.

 

A 21 éves vágtázó a két hete rendezett egyetemi bajnokságon elért 9.82 másodperces idejével vezeti a világranglistát, csütörtökön pedig egyértelművé tette, hogy a formája nem lett rosszabb azóta. Coleman 9.93-as eredménye azért is figyelemreméltó, mert az előfutamok alatt 43 fok volt a pályán, ráadásul a táv második felében a Tennessee Egyetem sprintere látványosan kiengedett.

A klasszikus sprinttávon a mostani szezonban rengeteg sérüléssel bajlódó Justin Gatlin is futamgyőztesként jutott az elődöntőbe. A 2004-es athéni olimpia bajnoka, aki tavaly Rióban ezüstérmet nyert, 10.00 másodperces eredményt ért el.

Az előfutamok nagy vesztese a másik klasszis veterán sprinter, Tyson Gay volt, aki nagyon elrontotta rajtját, és így csak harmadik lett futamában, 10.17 másodperces idejével pedig egyetlen századdal lemaradt a továbbjutásról.

A nők előfutamaiban a papírformának megfelelően az olimpiai ezüstérmes, idén nagyszerű formában szereplő Tori Bowie volt a leggyorsabb, 10.90 másodperccel.

A 100 méter elődöntőit és döntőjét magyar idő szerint szombat hajnalban rendezik a férfiaknak és a nőknek is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik