Atlétika: Baji Balázs második Metzben 60 gáton

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.11. 21:02
Baji Balázs idei legjobb eredményének beállításával a második helyen végzett férfi 60 méter gáton a Metzben rendezett fedett pályás atlétikai versenyen.

A magyar szövetség honlapja szerint a 110 gát világbajnoki bronzérmese az előfutamban 7.66 másodpercet ért el, majd a döntőben 7.61-et, s két századdal kapott ki a kubai Roger Iribarnétól.

„Szerettem volna 7.60-on belül futni, ami most nem sikerült, mert nem voltam a legjobb formában, de ehhez képest is úgy érzem, hogy a maximumot hoztam ki magamból – értékelt a Nemzeti Sportnak Baji Balázs. – Kicsit görcsös volt a rajtom, voltak technikai hibáim, például rugdostam a gátakat, és csak a végén találtam meg a megfelelő ritmust. Ez az időeredmény azért jelzi, hogy már nem vagyok messze az egyéni csúcsomtól, és úgy érzem, sok maradt még bennem, úgyhogy a héten szeretnék tényleg lemenni 7.60 alá. Ez teljesen reális cél.”

A francia városban Kerekes Gréta is jól teljesített, 8.16 másodperces egyéni csúccsal a negyedik lett női 60 gáton. Ez az idő mindössze két századdal marad el az idei fedett világbajnokság kvalifikációs szintjétől.

A viadal harmadik magyarja, Kovács Benjámin a 8. helyen ért célba (8:02.38 perc) 3000 méteren.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik