Atlétika: az orosz szövetség a CAS-hoz fordult

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.26. 11:48
Az Orosz Atlétikai Szövetség a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, amiért a nemzetközi sportági szövetség (IAAF) meghosszabbította az ország csaknem három éve érvényben lévő felfüggesztését.

Az IAAF 2015 novemberében büntette meg az oroszokat, miután a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) nyilvánosságra hozta azon jelentését, mely szerint Oroszországban hosszú időn át szisztematikus, központilag irányított doppingolás folyt. A döntés miatt az ország atlétái nem állhatnak rajthoz nemzetközi versenyeken országuk képviseletében, és semleges színekben is csak azok, akik kérelmét a nemzetközi szövetség kedvezően bírálta el.

Az IAAF legutóbb júliusi kongresszusán tárgyalt az oroszokról, s ugyan a tagok elismerték, hogy komoly előrelépés történt az országban a doppingellenes küzdelem terén, ennek ellenére meghosszabbították a nemzeti szövetség felfüggesztését, és decemberben tárgyalnak ismét róla.

Az orosz szövetség már a döntés után jelezte, hogy nem ért egyet a határozattal, Natalja Juharjova szóvivő pedig szerdán jelentette be, hogy megküldték fellebbezésüket a CAS-hoz.

A mostani bejelentés előzménye, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hétfőn úgy határozott, ismét „megfelelő” minősítést kap az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA), mely így hosszú évek után újra végezhet teszteket a sportolókon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik