Atlétika: a volt MOB-főtitkár is elnökjelölt lehet

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2013.01.25. 10:17
A teljes körű tisztújítás miatt lemondott, de újra jelölteti magát Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke. A 2009-ben megválasztott Gyulai Miklós azzal indokolta a lépését, hogy két elnökségi tag lemondása miatt a vezetőtestület létszáma hetven százalék alá csökkent.

Ahogy az elnök levelében fogalmaz: „...az elmúlt időszakban, az elnökség létszámának az Alapszabályban meghatározott hetvenszázalékos arány alá csökkenése miatt kötelezően összehívott rendkívüli küldöttgyűlés kapcsán beérkezett visszajelzések alapján, kizárólag annak érdekében, hogy megnyithassam az utat a MASZ teljes körű tisztújítása előtt, a mai napon, 2013. február 1-jei hatállyal lemondok elnöki megbízatásomról. A hozzám érkező pozitív visszajelzések, támogató üzenetek alapján ezúton kívánlak tájékoztatni Mindnyájatokat arról, hogy újra jelöltetem magam a MASZ elnökének."

A tisztújításra eredetileg áprilisban került volna sor, az új helyzetben február másodikán tartják a rendkívüli küldöttgyűlést. A szövetség új elnöksége héttagú lesz, s az alapszabály szerint egy főnek nőnek kell lennie.

A Nemzeti Sport információi szerint az elnöki poszt másokat is motivál: Molnár Zoltán, a MOB-tól távozó főtitkár is a kandidálók közé kerülhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik