Atlétika: a rúdugrás legjobbjai csapnak össze egymással

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.01. 15:33
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) kezdeményezésére a férfi rúdugrás három jelenlegi legmeghatározóbb alakja, a svéd Armand Duplantis, az amerikai Sam Kendricks és a francia Reynaud Lavillenie vasárnap megmérkőznek egymással.    

A WA a klasszikus versenyek koronavírus-járvány miatti szüneteltetése miatt találta ki a „The Ultimate Garden Clash” (A Végső Kerti Összecsapás) fantázianevű sorozatot, melynek ez lesz az első „állomása”.

A szabályok szerint a három sztárnak a saját pályáján kell fél órán belül a lehető legtöbbször átugrania az öt métert. Az Egyesült Államokban tartózkodó Duplantis a Louisiana államban, Kendricks pedig a Mississipi államban található otthonában, míg Lavillenie franciaországi házánál fog ugrani.

A három atlétát nem véletlenül választotta a szövetség: Lavillenie a 2012-es olimpia bajnoka, négy évvel később pedig ezüstérmet nyert, és egészen idén februárig 6.16 méterrel világcsúcstartónak mondhatta magát. Rekordját a 20 éves Duplantis javította 6.17-re február 8-án, majd egy héttel később a 6.18 méteren is átjutott. A fiatal svéd ugró a tavalyi világbajnokságon robbant be az elitbe, akkor második lett Kendricks mögött. Az amerikai óriási csata végén nyert és védte meg 2017-es világbajnoki címét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik