Atlétika: „A halál torkából jöttem vissza" – a világbajnok döbbenetes vallomása

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.05.09. 15:12
null
Patrik Sjöberg (jobbra) fénykorában… (Fotó: AFP)
A magasugrás egykori svéd világbajnoka és fedett pályás világcsúcstartója, Patrik Sjöberg döbbenetes időszakon ment keresztül. Előbb egy, a kocsija elé futó róka miatt szenvedett balesetet, majd elkapta a koronavírust. Sokáig élet és halál között lebegett. Azt mondta: látta azt a fényt, amelyről úgy beszélnek, hogy a halál pillanata előtti utolsó világosság. Megrázó vallomását a svéd Expressen című lap újságírójának mondta el. Az Origo cikkét ajánljuk. 


Patrik Sjöberg
lassú léptekkel érkezett az Expressen újságírójával, Anna Friberggel megbeszélt göteborgi találkozójára. Azt mondta, hogy mindenképpen a szabadban szeretne összefutni az újságíróval.Amikor kezet fogtak, s leültek egy padra, az egykori sportoló alig kapott levegőt. Hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy egyáltalán beszélni tudjon.

„116 kiló voltam akkor, amikor balesetet szenvedtem. A koronavírus legyőzése után, amikor hazaküldtek a kórházból, 90 kilót nyomtam. 26 kilót vesztettem el, úgy tűnt el rólam ez a súly, hogy szinte észre sem vettem. Persze nem ez volt a legnagyobb gondom akkor, amikor élet és halál között lebegtem."

Az egykori kiváló atléta nagyon lefogyott, szinte alig áll a lábán. Azt mondja, hogy a séta egyelőre teljesen kikészíti, csak minden második nap próbálkozik meg ezzel.Amikor a séták másnapján felébred, még az is nehezére esik, hogy saját lakásában a konyhába kimenjen.

„Az én kálváriám 2021 január végén kezdődött el – mesélte tovább Sjöberg. – Autót vezettem, amikor azt láttam, hogy egy róka szalad át előttem. Nem akartam elütni az állatot, ezért fékeztem egyet, de a kocsi megcsúszott és nekihajtottam az út menti szalagkorlátnak. Az autó teljesen összetört, kiszedtek belőle, de ekkor még nem éreztem azt, hogy nagy bajom lenne. A rendőrség kivitt a vasútállomásra, így vonattal mehettem tovább az eredeti úti célom, Stockholm felé…

A történet folytatása itt olvasható!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik