Atlétika: a CAS sem adta vissza az ugró olimpiai bronzérmét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.10.06. 13:54
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította az orosz magasugró, Anna Csicserova fellebbezését, amelyet azért nyújtott be, hogy visszakapja a 2008-as pekingi nyári játékokon szerzett bronzérmét.

Az atlétát azután fosztotta meg harmadik helyezésétől a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tavaly októberben, hogy a Pekingben adott mintájának újraellenőrzése pozitív eredménnyel zárult. Az elemzés szerint a magasugrónő a szteroidok közé tartozó turinabolt használta.

A CAS pénteki közleményében csak a fellebbezés elutasításának tényét közölte, döntésének indoklását nem hozta nyilvánosságra.

A pekingi játékok női magasugróversenyének végeredményében jelentős változásokat hoztak az újraellenőrzések, miután a harmadik helyezett mellett a negyedik és az ötödik eredményét is törölték, így a bronzérem az eredetileg hatodikként záró, amerikai Chaunté Howardhoz kerül.

Anna Csicserova pekingi esete ugyanakkor nincs hatással a 2011-es világbajnokságon és a 2012-es londoni játékokon szerzett aranyérmére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik