Atlétika: 150 millió fortintos fejlesztés Tatabányán

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.02.24. 18:00
Címkék
A tatabányai önkormányzat 150 millió forint összegű együttműködési megállapodást köt a Magyar Atlétikai Szövetséggel (MASZ) a Grosics Gyula Stadionban lévő atlétikai létesítmények felújításának előfinanszírozására – erről döntött a megyeszékhely közgyűlése pénteki ülésén.

Schmidt Csaba polgármester elmondta, az önkormányzat vállalja, hogy május végéig felújítja a stadion rekortán futópályáját, a rúd- és magasugráshoz használt létesítményeket, valamint a távolugrás, a kalapácsvetés és a súlylökés helyszíneit.

A felújított pályákon fogadják július elején a serdülő és újonc országos bajnokság 1200 versenyzőjét, a bajnokság rendezését idén kilencedik alkalommal nyerte el a Tatabányai Sport Club. A fejlesztések után a sportlétesítmény európai szintű felkészülési lehetőséget nyújthat a sportolóknak.

A MASZ kötelezettséget vállalt arra, hogy a fejlesztések 150 millió forintos költségét december 31-ig megtéríti az önkormányzat részére. A szövetség korábban támogatta egy fedett csarnok megépítését – ahol egész évben lehet rúd- és távolugró edzéseket tartani –, valamit a gerelyhajító pálya felújítását.

A Tatabányai Sport Club atlétikai szakosztályában kiemelt hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre, a szakosztályban jelenleg 250 fiatal sportol kilenc edző vezetésével.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik