Asztalitenisz-vb: Kína a férfi párost is behúzta a Hungexpón

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.27. 13:07
null
A 30 éves Ma Lung 11. világbajnoki aranyérmét szerezte (Fotó: Dömötör Csaba)
A férfi páros fináléja a várakozásnak megfelelően simán alakult, a bomba formában lévő kínai Ma Lung a fiatal Vang Csü-csinnel az oldalán gond nélkül győzte le az Ovidiu Ionescu, Alvaro Robles román, spanyol kettőst, amelytől már a döntőbe jutás is hihetetlen bravúrnak számított.

Csodák időnként vannak, de nem akkor, ha egy román, spanyol férfi páros kínaiak ellen játszik.

Röviden így lehet összefoglalni, a világbajnokság hetedik napjának első fináléját, amely nem hozott különösebben nagy csatát, izgalmat, a Ma Lung, Vang Csü-csin kettős gond nélkül intézte el az Ovidiu Ionescu, Alvaro Robles duót. Persze nem kell ezen csodálkozni, elvégre a kínaiaknál ott volt a mérkőzést tíz világbajnoki címmel kezdő 30 éves Ma Lung, akinek nem mellesleg van három olimpiai bajnoki aranya és számos további címe, azon kevesek egyike, aki mindent megnyert már ebben a sportágban, amit csak lehet. Mellette az ifjú titán, a következő kínai generáció egyik legnagyobb ígérete, a 18 esztendős Vang Csü-csin ügyeskedett, ő ifjúsági olimpiai bajnoki címmel és a tavalyi csapat-világbajnokságon szerzett arannyal a háta mögött várta a szombat déli finálét.

A másik oldal ennél jóval szerényebb múltat tudhat magáénak. Ionescunak még csak-csak van tavalyról egyesben Eb-ezüstje, korábbról pedig vegyes párosban két Eb-bronza – ami persze önmagában nem rossz, de nem a kínaiak szintje – Robles viszont még ennyit sem tud felmutatni.

Ehhez képest döntőbe jutottak, ami az egész vb egyik legnagyobb meglepetése, s érezhetően úgy álltak oda a világbajnoki döntőhöz, hogy itt nekik nincs veszítenivalójuk, s ennek megfelelően voltak pillanatok – elsősorban a második szettben –, amikor fejfájást okoztak a túloldalon álló két kínainak, s ezzel ki is hozták ebből a meccsből a maximumot.

A kínaiaknak tehát megvan a második budapesti világbajnoki címük, mellettük pedig két olyan ország – nevezetesen Spanyolország és Portugália – játékosai szereztek érmet, amelyek versenyzői a világbajnokságok 1926 óta íródó történetében még sohasem állhattak fel a dobogóra.

ASZTALITENISZ-VB
FÉRFI PÁROS. DÖNTŐ

Ma Lung, Vang Csü-csin (kínai)–Ionescu, Robles (román, spanyol) 4:1 (3, –8, 7, 3, 5)
Világbajnok: Ma Lung, Vang Csü-csin (Kína), 2. O. Ionescu, A. Robles (Románia, Spanyolország), 3. Liang Csin-kun, Lin Kao-jüan (Kína) és T. Apolonia, J. Monteiro
Az András Csaba, Juhász Patrik és a Lakatos Tamás, Majoros Bence kettős a 32 közé jutásért, az Ecseki Nándor Szudi Ádám duó a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik