Wenger: Theo Walcott fog még csatárt játszani

Vágólapra másolva!
2012.09.27. 14:04
A labdarúgó angol Ligakupa harmadik fordulója után Sir Alex Ferguson, a Newcastle Unitedet búcsúztató Manchester United menedzsere elégedett a két gólszerző, illetve a sérülésükből visszatérő játékosok teljesítményével, Arsene Wenger, az Arsenal szakvezetője csapata támadóit dicsérte, míg Brandon Rodgers, a Liverpool trénere szerint szimbolikus estéje volt csapatának.

Arsene Wenger, a Coventryt 6–1-gyel búcsúztató Arsenal menedzsere elmondta, a második félidőben kerekedtek ellenfelük fölé, amikor a vendégek már kevésbé bírták erővel az iramot.

„Azt gondolom, tettük a dolgunkat. Az első félidőben főképp védekeztünk, de a másodikban kihasználtuk, hogy az ellenfél kezd elfáradni. Támadóink mindvégig veszélyt teremtettek a Coventry kapujára. Ők jelentették a különbséget a két csapat között” – vélekedett Wenger.

A NAGYCSAPATOK SOK FIATALLAL ÁLLTAK FEL
Manchester United: De Gea – Vermijl (Tunnicliffe 77.), M. Keane, Wootton, Büttner (R. Brady 86.) – Fletcher, Anderson, Cleverley – Rooney (Powell 77.), Welbeck, Chicharito
Arsenal: Martínez – Djourou, André Santos, Angha, Miquel – Coquelin (Frimpong 72.), Yennaris – Walcott, Arsavin, Oxlade-Chamberlain (Gnabry 72.) – Giroud (Samah 72.)
Liverpool: Jones – Carragher, Coates, J. Robinson, Wisdom – Downing, Sahin, Henderson, D. Pacheco (Suso 81.) – Asszaidi, Yesil (J. Sinclair 81.)

A francia szakember külön kitért Olivier Giroud-ra, aki első gólját szerezte az „ágyúsok” játékosaként.

„Mindenkinek fontos volt, hogy minél hamarabb gólt lőjön. Természetesen sokkal több minden kavargott a fejében, mint bárki másnak. Azt várom tőle, hogy a most szerzett önbizalmat átmentse a bajnokságra” – mondta a 62 esztendős menedzser.

Wenger hozzátette, mindannyian azt szeretnék, ha a csatárként is jó teljesítményre képes, szerdán két gólt szerző Theo Walcott szerződést hosszabbítana a klubbal. Andrej Arsavin a támadó mögötti szerepkörben, amolyan árnyékékként érzi magát a legjobban, így nem lepődött meg az orosz támadó jó teljesítményén.

„Egyáltalán nem vagyok ellene, hogy Theo csatárt játsszon. Jelenleg nagy a versenyhelyzet csatárposzton, de Walcott is meg fogja kapni a lehetőséget. Eljön majd az idő, amikor csatárt játszhat, de türelmesnek kell lennie” – fejtette ki Wenger.

ARSENAL–COVENTRY 6–1
Walcott két gólt ünnepelhetett a Coventry ellen, a Chelsea elleni hétvégi rangadón is kulcsszerep hárulhat rá (Fotó: Action Images)
Walcott két gólt ünnepelhetett a Coventry ellen, a Chelsea elleni hétvégi rangadón is kulcsszerep hárulhat rá (Fotó: Action Images)

Sir Alex Ferguson, a Newcastle Unitedet minimális különbséggel legyőző Manchester United menedzsere úgy véli, fantasztikus futballt játszottak övéi.

„Nagyon elégedett vagyok. A Newcastle valószínűleg fizikailag erősebb nálunk, de mi fantasztikusan játszottunk. Azt gondolom, megérdemelten nyertünk. Nagyon erős csapat ellen mérkőztünk, így különösen jó érzés továbbjutni” – mondta a skót menedzser.

Ferguson szót ejtett a sérülése, illetve a krónikus bélbetegsége után visszatérő Wayne Rooneyról és Darren Fletcherről is.

„Rooney és Fletcher kiválóak voltak. Wayne a mérkőzés végéhez közeledve fáradt volt, de erre számítottunk. Nagyon elégedett vagyok mindkettejükkel. Mindent remekül csináltak.”

Fletcher tíz hónap után először volt kezdő, a visszatérés mellett a továbbjutásnak is örülhetett (Fotó: Action Images)
Fletcher tíz hónap után először volt kezdő, a visszatérés mellett a továbbjutásnak is örülhetett (Fotó: Action Images)

„Nagyon tetszett Anderson és Cleverley teljesítménye is. A második gólunk nagyszerű összjáték után született, Tom (Cleverley) pedig remekül fejezte be az akciót” – emlékezett vissza a 70 esztendős szakember, aki hozzátette, Papiss Cissé és Shola Ameobi ellen nagyon nehéz volt játszani.

MANCHESTER UNITED–NEWCASTLE 2–1

A Liverpool a mérkőzés elején hamar hátrányba került, ám végül Nuri Sahin duplájának köszönhetően 2–1-re győzött a Gera Zoltánt nélkülöző West Bromwich Albion otthonában. Brendan Rodgers, a „vörösök” menedzsere szimbolikusnak nevezte a látottakat.

„Ez az este igazán szimbolikus volt, mert megmutattuk, hogy csapatként milyen gyorsan mozgunk a pályán. A szezon első napjától kezdve folyamatosan fejlődünk, ezúttal is magabiztosan járattuk a labdát” – kezdte Rodgers.

A szakember dicsérte a két gólt szerző Nuri Sahint is.

„Sokáig volt sérült, amely miatt kihagyta az előszezon nagy részét, de egyre jobb állapotba kerül. Félelmetesen bánik a labdával. Az első gólnál egy technikailag kiváló lövést eresztett meg, míg a második találatnál remekül érkezett a kapu elé” – hangsúlyozta a walesi szakvezető.

Nuri Sahin előbb távoli lövéssel (képünkön) egyenlített, majd a mérkőzés hajrájában közvetlen közelről talált a WBA kapujába (Fotó: Action Images)
Nuri Sahin előbb távoli lövéssel (képünkön) egyenlített, majd a mérkőzés hajrájában közvetlen közelről talált a WBA kapujába (Fotó: Action Images)

A török válogatott középpályás elmondta, élvezi, hogy a Liverpool játékosa lehet.

„A menedzser azt mondta a mérkőzés előtt, hogy bátran lőjünk kapura. Az első gólomnál volt elég helyem és időm, tudom, hogy a kapus hibája is kellett a gólhoz, de örülök, hogy bement. A menedzser dönti el, hogy ki játszik, én mindenesetre élvezem, hogy ebben a csapatban szerepelhetek. Szeretek jó focit játszani, itt lehetőségem nyílik erre. Amikor pályára lépek, a legjobbamat próbálom nyújtani. Remélem, szombaton győzni tudunk” – összegzett a hétvégén a Norwich otthonában vendégeskedő Liverpool játékosa.

WEST BROMWICH ALBION–LIVERPOOL 1–2

ANGOL LIGAKUPA
3. FORDULÓ
Manchester United–Newcastle United 2–1
Arsenal–Coventry City (III.) 6–1
Norwich City–Doncaster Rovers (III.) 1–0
QPR–Reading 2–3
Carlisle United (III.)–Tottenham Hotspur 0–3
West Bromwich Albion–Liverpool 1–2
ANGOL LIGAKUPA – KEDDI EREDMÉNYEK
3. FORDULÓ
Bradford (IV.)–Burton (IV.) 3–2 – h.u.
Chelsea (I.)–Wolverhampton (II.) 6–0
Crawley (III.)–Swansea (I.) 2–3
Leeds (II.)–Everton (I.) 2–1
Manchester City (I.)–Aston Villa (I.) 2–4 – h. u.
Milton Keynes Dons (III.)–Sunderland (I.) 0–2
Preston North End (III.)–Middlesbrough (II.) 1–3
Southampton (I.)–Sheffield Wednesday (II.) 2–0
Swindon (III.)–Burnley (II.) 3–1
West Ham (I.)–Wigan (I.) 1–4
ANGOL LIGAKUPA
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Sunderland–Middlesbrough
Swindon–Aston Villa
Wigan–Bradford
Leeds–Southampton
Norwich–Tottenham
Liverpool–Swansea
Chelsea–Manchester United
Reading–Arsenal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik