Wenger: Nem érzem, hogy a szezon elúszott volna

Vágólapra másolva!
2011.03.13. 17:47
null
Rooney (balra) ezúttal a döntőben sem maradna alul az FA-kupában (Fotó: Reuters)
Két hét alatt a harmadik kupából esett ki az Arsenal. Sokan temetik a londoniakat a Manchester United elleni FA-kupa-búcsú után, azonban Arsene Wenger, az „ágyúsok" menedzsere derűlátó.

Habár papíron hét hátvéddel állt ki a Manchester United az Arsenal ellen az angol FA-kupa negyeddöntőjében, végül is kifizetődött a húzás, hiszen magabiztosan, ötletes játékkal győzött az „ágyúsok" ellen, és jutott be a legjobb négy közé.

Wayne Rooney gólja tette biztossá, hogy az MU ott lesz az FA-kupában a legjobb négy között, és pályára léphet a Wembley-ben. 2005-ben és két évvel később is alulmaradtak a „vörös-ördögök" a döntőben, Wayne Rooney azonban eltökélt, hogy az idén ez másképp lesz.

„Az FA-kupa fontos, történelmi sorozat. Gyerekként mindig figyelemmel kísértem, és csalódottsággal tölt el, hogy már két vesztes fináléban is szerepeltem. Minden esélyünk meg van arra, hogy idén elhódítsuk a trófeát" – nyilatkozta Rooney.

Ismét biztos pont volt a manchesteriek kapujában a maholnap negyvenegy éves Edwin Van der Sar. A holland kapus már korábban bejelentette, az idény végén visszavonul. Sir Alex Ferguson tiszteletben tartja döntését, és nem győzi méltatni kapusát.

„Csodálatos játékos. Pótolhatatlan. Bárcsak nem negyvenegy, hanem huszonegy éves lenne" – ábrándozott a skót menedzser.

Helyettese nyártól a lengyel Tomasz Kuszczak vagy a télen igazolt dán Anders Lindegaard lehet. Nincs kizárva azonban, hogy egy igazán nagy halat igazol a klub a nyáron – a német Schalke kapusáról, Manuel Neuerről suttognak, és valljuk be, előbbi kettővel ellentétben ő megnyugtató megoldás lenne.

Mostantól a „vörös-ördögök" a keddi, Olympique Marseille elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre koncentrálnak, ahol minden bizonnyal a kezdőben kap helyet a két veterán, Ryan Giggs és Paul Scholes.

Ezzel kapcsolatban Ferguson megjegyezte: „Nem kockáztathattam Giggs és Scholes játékát a keddi mérkőzés miatt. Rendkívül fontos találkozó áll előttünk. Sok a sérültünk, okosan kell adagolnom a játékperceket" – mondta Ferguson.

Nehéz napok állnak az Arsenal mögött. Sokan bírálják Arsene Wengert játékos-politikája, és az elmúlt hetek kupakiesései miatt.

A tény azonban az, hogy az „ágyúsok" a Ligakupában döntőbe jutottak, a BL-ben a világ egyik legjobb csapata állította meg őket. Ugyan szemernyi esélyük sem volt a keddi Bajnokok Ligája-meccsen, kiesésükhöz nagyban hozzájárult egy kétes bírói ítélet. A bajnokságban csupán három pont a hátrányuk Dimitar Berbatovék mögött, és tekintve, hogy eggyel kevesebb mérkőzés van a hátuk mögött, nem tűnik ledolgozhatatlannak e hátrány.

Arséne Wenger sincs túlzottan elkeseredve: „Nem hibáztathatom magunkat. A dolgok nem a mi szánk íze szerint alakulnak mostanában" – értékelt a francia menedzser, azonban ő is beismerte: játékosait megviselte a keddi kupakudarc.

„Úgy érzem, hogy a keddi, Barcelona elleni fájó kiesés tudat alatt ott motoszkált a játékosok fejében. Az erőfeszítéssel és a hozzáállással nem volt gond, viszont önbizalomhiányban szenvedünk. El vagyunk bizonytalanodva."

„Nem érzem azt, hogy a szezon elúszott volna. Úgy érzem, képesek vagyunk megnyerni a bajnokságot. Ez egy jó teszt számunkra, hogy összefogjunk és megmutassuk, hogy mentálisan erősek vagyunk."

MANCHESTER UNITED–ARSENAL 2–0
EMLÉKEZTETŐ
FA-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

Manchester United–Arsenal 2–0 (1–0)

Manchester, Old Trafford, 74 693 néző. V: Foy

MU: Van der Sar – Brown, Smalling, Vidics, Evra (Scholes, 81.) – Rafael, Gibson, O’Shea, Fábio (Valencia, a szünetben) – Rooney, Hernández. Menedzser: Alex Ferguson
ARSENAL: Almunia – Sagna, Koscielny, Djourou, Gibbs – Denilson (Samah, 60.), Diaby (Ramsey, 72.), Wilshere – Arsavin (Rosicky, 72.), Van Persie, Nasri. Menedzser: Arsene Wenger
Gólszerző: Fábio (28.), Rooney (49.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik