Watford: „Neki kell játszania a döntőben” – önzetlen gesztus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.08. 16:36
null
Ben Foster önzetlen gesztussal engedi a hétköznapi életbe Gomest (Fotó: AFP, archív)
Mint ismert, vasárnap este óriási bravúrral bejutott az FA-kupa döntőjébe a Watford, amely 1984 óta először szerepelhet a sorozat fináléjában. A csapatnak két rutinos kapusa is van, a 36 éves Ben Foster és a nála két évvel idősebb Heurelho Gomes. A bajnoki mérkőzéseken az első számú kapusnak tekinthető Foster élvezi a bizalmat, ám az FA-kupában eddig mindig a 12-szeres brazil válogatott futballista kapott lehetőséget. Az angol játékost meg is kérdezték, mit szólna, ha Javi Gracia vezetőedző őt jelölné a kezdőcsapatba a döntőben, ám példamutató választ adott.


„Egyértelműen visszautasítanám! Gomes megérdemli, nem kérdés, hogy neki kell játszania a döntőben. Sosem hagyta cserben a klubot, és sosem tenne így a jövőben sem. Fantasztikus volt ma” – nyilatkozta az angol válogatottban eddig nyolcszor lehetőséget kapó Foster, aki úgy mondta ezt, hogy Gomes jelen állás szerint visszavonul az idény végén, a fináléban pedig a Manchester City lesz az ellenfél a legendás Wembleyben, május 18-án – ez lehet a brazil pályafutásának utolsó mérkőzése.

Nagyszerű gesztus.

Watford Football Club on Twitter

Love this! @BenFoster when asked what he would do if he was picked for the @EmiratesFACup final: "I'll absolutely refuse! @hdgomes deserves it and should play without a doubt. He has never let this club down and never will. He was fantastic today.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik