Viszlát, Webb! Mémek, a legjobb pillanata és egy mítosz ledöntése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.06. 18:16
Szögre akasztotta a sípot Howard Webb, Anglia legismertebb játékvezetője, a 2010-es vb-finálé bírója.

Webb neve 25 éves munkássága alatt összeforrott a Manchester Uniteddel az angol futball szurkolói körében. Ez – többek között – annak volt köszönhető, hogy a kopasz játékvezető sokszor ítélt kedvezően a „vörös ördögök” szempontjából. Ezt támasztja alá az a statisztika is, hogy Webb karrierje során a PL-csapatok közül a legtöbb büntetőt a Manchester Unitednek fújta be (9), a második helyen a Liverpool (6) áll.

De ellenérvünk is van a mítosszal szemben, a labdarúgás statisztikáival foglalkozó Whoscored ugyanis összegyűjtötte az élvonalbeli angol csapatok átlagban hány pontot szereztek a Webb által vezetett meccseken 2009 és 2014 között. Ebben a listában a másik manchesteri csapat, a City az első meccsenként 2.41 ponttal, a (vezetett találkozók számában kiemelkedő) United a negyedik az Arsenal és a Norwich mögött.

2009–2014 (Forrás: Twitter)
2009–2014 (Forrás: Twitter)

A poénok persze nem maradhattak el, Webb visszavonulásának bejelentését követően beindult a mémgyártás és viccelődés a közösségi oldalakon. A Stretford End szurkolói blog (önkritikus) Fb-bejegyzésében például így fogalmazott:

„Bő egy év alatt elbúcsúztunk Fergie-től, Scholestól és Giggstől. Eladtuk Vidicset, Ferdinandot és Evrát. Azt gondoltuk, több csapás már nem jöhet, erre most Howard Webb is visszavonult."

Akadt olyan is, aki a Manchester United helyében visszavonultatná a 12-es mezt, és volt, aki búcsúmeccset javasolt az Old Traffordra. Persze a képek is készültek a témában.

A szobor azért túlzás lenne (Forrás: Twitter)
A szobor azért túlzás lenne (Forrás: Twitter)
A jövőben több időt töltene családja körében (Forrás: Twitter)
A jövőben több időt töltene családja körében (Forrás: Twitter)

Végül Howard Webb legemlékezetesebb pillanataival zárjuk röpke megemlékezésünket. Az első eset a Tottenham hátvédje, Ledley King búcsúmérkőzésén készült, a jelenet mindenfajta komolyságot nélkülöz.

A büntetőket pedig nem csak befújni, de berúgni is tudta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik