Villas-Boas: Több támogatást várunk otthon

Vágólapra másolva!
2011.11.30. 11:14
null
Bellamy nem csak a lelki, a fizikai megpróbáltatásokat is állta, és két gólpasszt is adott (Fotó: Reuters)
A Liverpool ismét legyőzte a Chelsea-t idegenben: 2–0-ra nyert az Angol Ligakupa negyeddöntőjében. A londoniakat irányító André Villas-Boas szerint több támogatásra van szükségük a Stamford Bridge-en a szurkolóktól, míg a „vörösök" menedzsere, Kenny Dalglish a két gólpasszt adó Craig Bellamyt dicsérte.

A Chelsea kilenc nap alatt másodszor is kikapott a Liverpooltól a Stamford Bridge-en, és a londoniakat irányító André Villas-Boas szerint csapatának arra van a legnagyobb szüksége, hogy a szurkolók támogassák őket a hazai összecsapásokon.

MANCINI: NASRI MÉG SOKAT FEJLŐDHET

Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere, az Arsenal ellen 1–0-ra megnyert keddi Ligakupa-mérkőzés után elmondta, véleménye szerint a nyáron az „ágyúsoktól" igazolt Samir Nasri még sokat fejlődik majd, és jó, hogy most tapasztalta meg, mi vár rá az Emirates-ben.

„Jobb teljesítményre is képes, mivel egy top játékos. Szerintem nagyon sokat fejlődhet, de ugyanez volt a helyzet azokkal a játékosokkal, akik tavaly érkeztek, úgy mint Edinnel és Daviddal. Számára és a csapatnak is fontos győzelmet arattunk. Jobb, hogy a Ligakupában játszott újra itt, mert amikor a bajnokságban is az Emiratesben kell játszania, akkor már tudni fogja, mire számíthat" – mondta Mancini.

„Idegenben biztosabban játszottunk taktikailag és csapatként. Hazai pályán azonban nem voltunk elég jók idáig. Magunk mögé kell állítanunk a szurkolókat, és helyre kell tenni az érzéseket. Érezni lehet, hogy a Stamford Bridge idegessé vált" – mondta Villas-Boas.

„Szükségünk van a támogatásra. Szükségünk van a jó hangulatra a hazai meccseken, hogy túl tudjuk tenni magunkat ezen az időszakon. Két nagy meccs következik hazai pályán, és szükségünk van a rajongóinkra. Biztos vagyok benne, hogy megkapjuk tőlük a támogatást" – tette hozzá a menedzser, aki szerint Fernando Torres hamarosan magára talál.

„Idővel jönni fognak az eredmények Torrestől, ahogy növekszik az önbizalma. Hiszünk benne, és figyelemmel kísérjük az egyéni formáját. A szakmai stáb feladata, hogy mindenkiből a maximumot hozza ki, és ha ez nem sikerül, akkor hibáztunk. De ehhez időre van szükség, Fernandóra pedig kemény időszak vár. Muszáj megküzdenie a csapatba kerülésért, mert Didier Drogba egyre jobb formába kerül" – jelentette ki a portugál mester.

A Liverpool menedzsere, Kenny Dalglish természetesen elégedett volt, hogy a „vörösök" bejutottak az elődöntőbe, és a szakember külön kiemelte a két gólpasszt adó Craig Bellamy teljesítményét, akinek nagy fájdalmat okozott honfitársa, a hétvégén elhunyt Gary Speed elvesztése.

„Craig fantasztikus játékos, akinek vasárnap elképesztően nehéz napja volt. Számára Gary Speed olyan volt, mint egy mentor. Nagyszerű volt a számára, hogy előkészítette az első gólt, majd a második előtt elvállalta a szabadrúgást. Nem tudom, hogy szétszedtük-e a Chelsea-t, de elégedettek vagyunk a játékunkkal. Jó napunk volt, és megérdemelten mentünk tovább" – mondta Dalglish.

MAXI RODRÍGUEZ TALÁLATA

MARTIN KELLY GÓLJA

EMLÉKEZTETŐ
ANGOL LIGAKUPA, NEGYEDDÖNTŐ
Arsenal–Manchester City 0–1 (Agüero 84.)
KORÁBBAN
Cardiff City–Blackburn 2–0 (K. Miller 19., A. Gerrard 50.)
Chelsea–Liverpool 0–2 (Maxi Rodríguez 58., Kelly 63.)
KÉSŐBB
Manchester UnitedCrystal Palace szerdán
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik