Videó: amikor a Leicester City felemelhette a PL-serleget

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.07. 10:16
null
Amire senki nem számított: bajnok lett a Leicester City! (Fotó: AFP)
A sportrajongók ínséges időket élnek a jelenlegi járványhelyzetben, így újabb emlékezetes jelenetet vettünk elő. Most 2016-ig megyünk vissza az időben – éppen addig a napig, amelyen a mindenkit sokkoló Leicester City learatta munkája gyümölcsét, és felemelhette a bajnoki serleget.

Az idény kezdete előtt természetesen nem sokan fogadtak arra, hogy a Leicester lesz a bajnok. A csapat a 2014–2015-ös idényre, vagyis a bajnoki aranyat hozó kiírás előtt egy évvel érkezett meg újra a Premier League-be – a 2003–2004-as kiesés óta a másodosztályt és a harmadosztályt is megjárta. Ráadásul 2014–2015-ben sem járt messze a klub a kieséstől, a 14. helyen futott be huszáros hajrá után.

Nem meglepő, hogy a következő idényben a fogadóirodák többsége a gárda kiesésére számított, a bajnoki cím megszerzésére az idény előtt 5000-szeres nyereség reményében fogadhattak a bátrak.

Nigel Pearson menedzser helyét Claudio Ranieri vette át, s ezzel megkezdődött a PL történetének egyik legnagyobb meglepetését hozó idénye. A Leicester City megnyerte az első két meccset, így ott loholt a Manchester City nyakában, a 7. fordulóra viszont (5–2-es vereség az Arsenal ellen) a 8. helyre esett vissza.

A 13. forduló után azonban négy siker és egy döntetlen után az élen találta magát a csapat, s az Arsenallal, a Manchester Cityvel és a Tottenhammel kellett megküzdenie a bajnoki címért. A 22. fordulótól kezdve már senki nem tudta letaszítani a Leicestert az élről.

Május 2-ra – a Spurs Chelsea elleni 2–2-es döntetlenjével – biztossá vált, hogy a Leicester Cityt már senki nem érheti utol a tabellán –, a győztesek éppen ma négy évvel ezelőtt, 2016. május 7-én vehették át az érmeket és a serleget.

A 136 éves klub története során először nyerte meg a Premier League-et, jókora meglepetést okozva a szakértőknek és a rajongóknak egyaránt.

Leicester City on Twitter

Saturday 7 May, 2016 The greatest moment in #lcfc history. https://t.co/JtqWtk1UgC



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik