PL: Pochettino szerint erősíteni kell a Spursön – elmondta, hogyan tenné

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.15. 08:36
Mauricio Pochettino, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham menedzsere kijelentette, hogy mindenképpen meg kell erősíteni a csapatot a nyáron, viszont nem változtatna az együttes profilján.

Pochettino együttese remekül szerepel a 2015–2016-os szezonban, egy fordulóval a bajnokság vége előtt már biztos, hogy története legjobb Premier League-szereplését könyvelheti el, és jó eséllyel másodikként zár. Az argentin menedzser azonban biztos benne, hogy erősítésre szorul a csapata.

„Elég egyértelmű, hogy meg kell erősíteni a csapatot – kezdte Pochettino. – A szurkolóink, a játékosok és a vezetőség is egyetért abban, hogy fejlődnünk kell. A Bajnokok Ligája több energiát emészt fel, mint az Európa-liga, és a Premier League-ben is tartani akarjuk a szintet.”

Az argentin szakember ugyanakkor nem feltétlenül sztárok szerződtetésében látja a megoldást. A londoniak a szezon legfiatalabb összetételű csapataként megtartanák a profiljukat.

„Amikor a Tottenhamről beszélsz, akkor nemcsak a játékosok képességeit kell vizsgálnod, hanem az emberi oldalukat is figyelned kell. A mi csapatunkba jobban illenek a fiatalok, mint az idősebb játékosok. Ez a különbség a mai és a néhány évvel ezelőtti Tottenham között.”

Ami biztos, hogy a Spurs vezetősége megbízik Pochettinóban, hiszen a héten 2021-ig szóló szerződéshosszabbítást kötött vele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik