Tottenham: a Toulouse játékosa érkezik - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.15. 09:55
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi rajtjára készülő Tottenham Hotspur hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Toulouse francia válogatott középpályását, Étienne Capouét. A 25 esztendős játékos megközelítőleg 10.5 millió euróért (9 millió fontért) váltott klubot, arról azonban nincs információ, hogy mennyi időre kötelezte el magát a Spurshöz.

„Már csak néhány papírmunka hiányzik a szerződés aláírása előtt. Holnap már az edzőpályán leszek. A Tottenham szuper klub, a legjobb hely, ahol folytathatom a pályafutásomat” – nyilatkozta még szerda este a 2007 óta a Toulouse-t erősítő Capoue, aki eddig ötször ölthette magára a francia válogatott mezét.

A 2011–2012-es szezonban a francia bajnokság álomcsapatába is beválasztott Capoue posztját tekintve védekező középpályás, új klubjában várhatóan Paulinhóval, Sandróval, Moussa Dembélével, Tom Carroll-lal, illetve – ha marad – Scott Parkerrel kell megküzdenie a csapatba kerülésért.

A 25 éves játékos 2007 óta erősítette a Toulouse-t, amelynek színeiben 174 bajnokin 13 gólt szerzett. A Spursben először a Premier League nyitányán, a Crystal Palace elleni mérkőzésen léphet pályára.

Érdekes statisztikai adalék Capouéról: a Ligue 1 legutóbbi szezonjában meccsenként átlagosan 9.4 test a test elleni párharcot nyert meg, amivel megnyerte a vonatkozó rangsort.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik