Tottenham: a Real Madrid már megegyezett Modriccsal - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2012.07.08. 21:38
Angol sajtóértesülések szerint a spanyol Real Madrid labdarúgócsapata megegyezett a horvát irányító, Luka Modric ügynökével. Ezek szerint a középpályás négy évre kötelezné el magát a „királyiakhoz”, egyelőre nem publikus fizetéséről annyit tudni, hogy „galaktikusi” lesz.

Modricnak azonban 2016-ig szóló szerződése van az angol Tottenham Hotspurrel, ahová nem kíván visszatérni, tekintve, hogy az együttes nem kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájába, márpedig ő a rangos kupasorozat kihívására vár.

A horvát játékosért már a Manchester United és a Chelsea is tett korábban ajánlatot – utóbbi 38 millió eurót –, amint arról korábban már beszámoltunk, Madridban is hasonló nagyságrendben gondolkodnak (37 millió euró). A Tottenhamnél azonban az angol kérőket elutasították, 50 millió euró körüli összeghez ragaszkodnak. A transfermakrt.de szerint is utóbbi a realitás (46.5 millió euró).

Viszont – miként arra a nap folyamán már utaltunk az Athletic Bilbaótól elvágyódó Javi Martínez kapcsán –, mindenáron aligha lehet a szerződés betartásához ragaszkodni egy labdarúgó esetében, akinek már máshol járnak a gondolatai.

Modric a nyári átigazolási szezon egyik visszatérő slágertémája lehet, tíz nap múlva elméletben edzésre kellene jelentkezni Londonban, a most napvilágot látott hírekkel alighanem pressziót akarnak gyakorolni az angol klub vezetőire. Sőt, a spanyol sajtóban már azt is megpendítettek, hogy a horvát légiós ott lehet július 15-én, a királyiak első nyári edzésén.

Az ügyhöz kapcsolódik még, hogy José Mourinho egyelőre 23 játékosra számíthat a keretben – illetve 26-ra, a római kölcsönadásból visszatérő Fernando Gagóra, valamint a Castilla két játékosára, Moratára és Jesúsra –, viszont néhány futballista madridi jövője erősen kérdőjeles.

Gago visszatérte után is aligha marad, valószínű csak átszállóra érkezik, de Kaká, Lassana Diarra, Ricardo Carvalho, valamint a tavaly nyáron nagy reményekkel szerződtetett Hamit Altintop távozása sem jelentene meglepetést. Már csak azért sem, mert gazdasági megfontolásból Florentino Pérez klubelnök is jelezte: ha jön valaki, akkor a keretből valakinek mennie is kell.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik