Tímár Krisztián kezdőként és döntetlent érő góllal kezdte az új idényt

Vágólapra másolva!
2009.08.08. 18:16
Címkék
A Championship 2009–2010-s szezonjának első fordulójában a Plymouth Tímár Krisztián góljával 1–1-s döntetlent játszott a Crystal Palace otthonában. Tímár végigjátszotta a mérkőzést. Buzsáky Ákos együttese, a Queens Park szintén 1–1-re végzett a Blackpoollal, a magyar játékos az 56. percben állt be csapatába. A Cardiff City Gyepes Gábor nélkül győzött 4–0-ra.

Péntek este a Middlesbrough és a Sheffield United unalmas, 0–0-s döntetlenjével elkezdődött, szombaton pedig már nagyüzemben folytatódott az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság, a Championship.

A „futballüzemben” szombat délután tizennyolc együttes volt érdekelt, köztük három magyar játékossal. Honfitársaink közül csak egyikük került a kezdőcsapatba, talán az, akire előzetesen a legkevésbé tippeltünk volna a hármójuk közül: Tímár Krisztián. Buzsáky Ákos és Gyepes Gábor egyaránt a kispadon kezdte az idényt.

Az elmúlt évad második felében gyakran az oldalvonal mellé szoruló Tímár pedig nemhogy pályán volt, de kis híján az év első gólját szerezte a Championshipben, csak azért kis híján, mert a derbys Miles Addison néhány másodperccel megelőzte őt, ám ez aligha zavarta meg a hátvéd örömét.

Tímár egy szögletet követően talált a hálóba, csendre intve a Crystal Palace otthonául szolgáló Selhurst Park közönségét. A londoni együttes az első félidőben már nem is tudott egyenlíteni, a 63. percben azonban Alan Lee betalált 1–1-re módosítva az állást. Lee egyébként Stern John helyére állt be a 35. percben, miután a debütáns támadó egy szerencsétlen ütközést követően eltörte a karját.

A Cardiff City – Gyepes Gábor nélkül – a délután legsimább győzelmét aratta az újonc Scunthorpe United ellen, a walesiek 4–0-val kezdték meg a harcot a célul kitűzött 1-6. hely valamelyikéért.

A szintén feljutásra pályázó Quenns Park Rangers számára viszont nem sikerült jól a rajt, a fővárosiak 1–1-s döntetlent játszottak a Blackpoollal úgy, hogy csak a hajrában tudtak egyenlíteni. A QPR-be Buzsáky Ákos az 56. percben állt be, és több lövés mellett egy sárga lappal vétette magát észre.

 

CHAMPIONSHIP
1. FORDULÓ
Cardiff City–Scunthorpe United 4–0
Crystal Palace–Plymouth Argyle 1–1
Derby County–Peterborough 2–1
Leicester City–Swansea City 2–1
Preston North End–Bristol City 2–2
Queens Park Rangers–Blackpool 1–1
Reading–Nottingham Forest 0–0
Sheffield Wednesday–Barnsley 2–2
Watford–Doncaster Rovers 1–1
West Bromwich Albion–Newcastle 1–1
KÉSŐBB JÁTSSZÁK
Coventry City–Ipswich Town vasárnap, 18.30
PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Middlesbrough–Sheffield United 0–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik