Szczesny: Ismét jöjjön az a nagy lökés!

Vágólapra másolva!
2012.11.17. 10:39
null
Szurkolói életkép a februári Arsenal–Tottenham derbiről (Fotó: Action Images)
Magyar idő szerint szombaton 13.45-kor kezdődik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulója, mégpedig egy észak-londoni derbivel: az Arsenal a Tottenhamet fogadja.

Ha van meccs, amelyen szinte garantálható a jó szórakozás, akkor az az Arsenal–Tottenham derbi. A két észak-londoni csapat „ezeréves" rivalizálása megalapozza a felfokozott hangulatot, ráadásul a látványra sem lehet panasz. Amióta az Arsenal az Emiratesben játssza a hazai mérkőzéseit, hatszor fogadta a Hotspurt a Premier League-ben, és ezeken a találkozókon összesen 29 gól született, ami 4.8-as átlagot jelent. A pontokra most különösen nagy szükségük van a feleknek, ugyanis mindkettő igencsak „beragadt" a rajtnál – az „ágyúsok" 1982 óta nem kezdték ilyen rosszul szezont, akkor 11 forduló után 14 pontjuk volt csak.

Wojciech Szczesny két hónapos kihagyás után a Fulham elleni bajnokin (3–3) már a kispadon ült, és könnyen lehet, hogy a Spurs ellen ismét ő kezd az Arsenal kapujában. A bokasérüléséből felépült lengyel bízik benne, hogy esetleges győzelmük megint ugyanannyira meglódíthatja a szekerüket, mint az idei év elején, amikor kétgólos hátrányból felállva 5–2-re nyertek, és azután már csupán két bajnokin szenvedtek vereséget az idényben.

„Hatalmasak ezek a meccsek, ilyenkor nem igazán számít, milyen formában vagy – nyitott egy nem kevésbé hatalmas közhellyel Szczesny. – Mindkét csapat rossz eredményeket mutatott fel az utóbbi időben, de most csak ez a csata számít, és bízom benne, hogy megoldjuk a feladatot. Remélhetőleg ugyanolyan hatással lesz ránk, mint februárban, amikor nagy lökést adott nekünk a szezon hátralévő részére. Most hamarabb fogadjuk őket, így ha megint megnyerjük a derbit, hosszabb ideig élvezhetjük majd a jótékony hatását."

Jack Wilshere visszatérhet az eltiltása után, ám Bacary Sagna, Olivier Giroud, Theo Walcott és Mikel Arteta játéka kisebb sérülések miatt kérdéses.

A Tottenhamnél Moussa Dembélét továbbra is partvonalon kívül tartja a makacs csípőproblémája, Jermain Defoe, Kyle Walker és Aaron Lennon pedig húzódást szenvedett egy hete, de utóbbi három emberre elvileg számíthat André Villas-Boas.

Akár a meccs egyik főszereplője is lehet Emmanuel Adebayor, aki hét gólt szerzett eddig az észak-londoni bajnoki derbiken (ezzel Robert Piresszel holtversenyben csúcstartó), és rajta kívül csak a skót Jimmy Robertson mondhatja el magáról, hogy mindkét fél színeiben betalált a két gárda egymás elleni rangadóin. Az biztos, hogy ma nem a togói csatár lesz a legkedveltebb figura az Emiratesben, de nem is William Gallas.

AZ EMLÉKEZETES ELŐZŐ ÖSSZECSAPÁSUK

A TOPLIGÁK SZOMBATI PROGRAMJA
ANGOL PREMIER LEAGUE, 12. FORDULÓ
Arsenal–Tottenham 13.45 (Tv: Digi Sport1)
Liverpool–Wigan 16.00
Manchester City–Aston Villa 16.00
Newcastle–Swansea 16.00
QPR–Southampton 16.00
Reading–Everton 16.00
West Bromwich Albion–Chelsea 16.00 (Tv: Digi Sport2)
Norwich–Manchester United 18.30 (Tv: Digi Sport2)
NÉMET BUNDESLIGA, 12. FORDULÓ
Dortmund–Greuther Fürth 15.30 (Tv: Eurosport2)
Mönchengladbach–Stuttgart 15.30
Hannover–Freiburg 15.30
Nürnberg–Bayern München 15.30
Hamburg–Mainz 15.30
Eintracht Frankfurt–Augsburg 15.30
Leverkusen–Schalke 04 18.30 (Tv: Eurosport2)
OLASZ SERIE A, 13. FORDULÓ
Juventus–Lazio 18.00 (Tv: Sport Klub)
Napoli–Milan 20.45 (Tv: Sport Klub)
SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN, 12. FORDULÓ
Osasuna–Málaga 16.00
Valencia–Espanyol 18.00
Barcelona–Real Zaragoza 20.00 (Tv: Sport2)
Real Madrid–Athletic Bilbao 22.00 (Tv: Sport2)

A topligák tabelláit itt tekintheti meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik