Sunderland: elismerték, Allardyce tárgyal a kapitányi posztról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.13. 12:11
null
Allardyce tárgyalhat az angol szövetség vezetőivel (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Sunderland hivatalos közleményben jelezte, hogy Sam Allardyce menedzser már tárgyalt az angol szövetséggel (FA) a megüresedett szövetségi kapitányi posztról.

Mint ismert, az angol válogatott játéka – és főleg az eredményessége – ismét elmaradt a várakozásoktól, az Európa-bajnokságon nagy meglepetésre a nyolcaddöntőben alulmaradt Izlanddal szemben. A kudarc után Roy Hodgson szövetségi kapitány lemondott, az angol sajtóban pedig azóta folyik a találgatás, hogy ki lehet a 68 éves szakember utódja. Az egyik fő esélyesnek Sam Allardyce-t tartják, és most a klubja is elismerte, hogy már megtörtént a kapcsolatfelvétel.

„Az FA azzal kereste meg a klubunkat, hogy engedélyezzük a menedzserünkkel való kapcsolatfelvételt. Ennek egy bizalmas tárgyalásnak kellett volna lennie a kapitányi poszt lehetséges várományosaival. Sam Allardyce kérésére belementünk ebbe. Sam nagyon fontos a terveink megvalósításában. Egy rendkívül nehéz szezon után szeretnénk stabilitást hozni a klub életébe, mind a pályán, mind azon kívül, és azt szeretnénk, ha Sam maradna a csapat menedzsere. A pozíciójával kapcsolatos folyamatos spekuláció káros a Sunderlandnek, ezért arra kérjük az FA-t, hogy adjon ki gyors állásfoglalást a témában, véget vetve a jelenlegi zavaros helyzetnek"– olvasható a klub közleményében.

A Sunderland a 17. helyen fejezte be a 2015–2016-os szezont. Az angol kapitányi poszttal kapcsolatban Allardyce mellett Arsene Wenger és Jürgen Klinsmann nevét emlegetik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik