Rooneyt meglepte, hogy ovációval fogadták

Vágólapra másolva!
2010.11.23. 19:51
null
Rooney túl van a visszatérésen, most azért küzd, hogy a kezdőbe kerüljön Berbatov mellé (Fotó: Reuters)
Wayne Rooney felkészült arra, hogy a Manchester United szombati, Wigan elleni bajnokiján kifütyüli az Old Trafford közönségének egy része, s meghatódott, amikor ovációval fogadták. A csatárt megviselte az új szerződés megkötését megelőző hercehurca, de kipihente magát, és hosszú távú jövőt tervez klubjánál.

Wayne Rooney szombaton a Wigan ellen 2–0-ra megnyert bajnokin játszott először a Manchester Unitedben azóta, hogy aláírta új, 2015-ig szóló szerződését. A megállapodás előtti tárgyalás során Spanyolországba szerződéssel fenyegetőző csatár csereként lépett pályára, a közönség nagy örömére.

„Jó volt ismét mezt húzni a hosszú kihagyás és az elmúlt hetek huzavonája után – mondta Rooney a MU Tv-nek. – Hazudnék, ha azt mondanám, nem voltam ideges, nagyon is izgultam, hogyan fogad majd a közönség. Megértettem volna, ha kifütyülnek, hiszen szinte a nyilvánosság előtt zajlott a szerződéshosszabbításom tárgyalása, és így nehéz volt elhatározásra jutni. Végül aztán a közönség csodálatos volt, és el is feledtette velem a történteket, most már csak játszani akarok és gólokat szerezni."

Rooney a szerződés aláírása idején bokasérüléssel bajlódott (bár eleinte azt mondta, Ferguson kitalálta a sérülést, hogy ne kelljen játszatnia), a megállapodás után Dubajba ment szabadságra, majd az Egyesült Államokban vett részt rehabilitáción. A múlt héten tért vissza a kerethez, s Ferguson jelezte neki, nem lesz automatikus helye a kezdőcsapatban, meg kell harcolnia érte a remek formában lévő Javier Hernándezzel (a 11 meccsen hat gólt szerző Dimitar Berbatov helye biztosnak tűnik).

„Hallottam, egyesek azt hiszik, csak azért írtam alá, hogy a klub drágábban tudjon eladni más csapatnak, de ez nagy maszlag. Nekem a Manchester United a jövőm – mondta Rooney, aki már a Rangers elleni BL-mérkőzésre összpontosít.  – Jó volt ismét a srácokkal edzeni, és tökéletesen elégedett voltam azzal, hogy fél órát játszhattam a Wigan ellen. A mester azt mondta, a Rangers ellen is játszhatok, már nagyon várom a meccset."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik