Rooney ódát írt a futballhoz, elszavalta, mindenki megdöbbent

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.07. 16:06
null
A fiatal Rooney a futball mellett verseket is írt (Fotó: Action Images)
Eddig nem ismertük Wayne Rooney fiatalon kiteljesedett költői vénáját, most azonban lehullt a lepel a Manchester United csatáráról.

 

Dick Bate, a korábban az angol válogatott utánpótlásában dolgozó edző az Independentnek adott interjújában mesélt egy sosem hallott Rooney-sztoriról. 12 évvel ezelőtt a támadó egy saját maga által írt verset szavalt el csapattársainak a címeres mezhez fűződő „szerelméről”.

„Nem lógott ki a sorból. Az öltözködésével és a viselkedésével sem. Egyszerű liverpooli gyerek volt, de a pályán profi hozzáállást mutatott, és kerülte az agressziót. Ez tetszett nekem” – elevenítette fel az emlékeket Bate, aki a 2002-es U17-es Európa-bajnokságra válogatta be az akkor 16 éves Rooneyt.

„Eredeti volt. Embernek és futballistának is.”

A dániai Eb-n Rooney öt gólt szerzett és a torna legjobb játékosának is megválasztották. Anglia számára az elődöntőben ért véget a kaland, a vereség után a keret közösen vacsorázott. Az este folyamán valami váratlan történt.

Bate edző engedélyét kérve a kis Rooney felpattant, elővett a zsebéből egy darab papírt, amelyről egy saját maga által fabrikált verset olvasott fel. A költemény az angol válogatott iránt érzett szeretetét foglalta össze. A „Ha eljön a szombat” (When Saturday Comes) című ódát a körülbelül harminc fős közönség néma csöndben hallgatta.

„Azt hiszem, a társaság túlnyomó része teljesen megdöbbent” – mesélte Bate.

Az öltözői titoktatás értelmében a vers tartalmáról nem beszélt az edző, de azt elárulta, hogy nem hemzsegett a költői bravúroktól. De a lényeg messze nem ez volt.

A 17 éves Wayne Rooney az angol válogatott mezében (Fotó: Action Images)
A 17 éves Wayne Rooney az angol válogatott mezében (Fotó: Action Images)

„Sosem láttam senkit, aki csak hasonlót is tett volna. Felejthetetlen pillanatok voltak” – mondta a 37 éves edzői pályafutása során sokat látott szakember.

Wayne Rooney, a tinédzserként az angol válogatottal „szerelembe esett” költő egy hét múlva 100. felnőtt válogatott mérkőzésén léphet pályára a Szlovénia elleni Eb-selejtezőn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik