Priskin góljával nyert az Ipswich az Arsenal ellen

Vágólapra másolva!
2011.01.12. 22:47
null
Priskin egy szépségdíjas, ellenben érvénytelen találatot is szerzett (Fotó: Action Iamges)
Remek, kulturált játékkal és magyar góllal verte meg az Ipswich Town az Arsenalt az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. A másodosztályú csapatban Fülöp Márton végig remekül őrizte a hazaiak kapuját, Priskin Tamás pedig a 76. percben győztes találatot szerzett.

A mérkőzést a várakozásoknak megfelelően nagy elánnal kezdte az Arsenal, az első tíz percben alig bírt kijönni saját térfeléről az Ipswich. A 14. percben mégis a másik oldalon adódott az első komolyabb lehetőség: Priskin Tamás remekül cselezett befelé a tizenhatos bal oldalánál, életerős bombája azonban pár méterrel elkerülte Wojciech Szczesny kapuját.

A folytatásban aztán alábbhagyott az Arsenal kezdeti lendülete. Természetesen a londoniak továbbra is többet birtokolták a labdát, de a tizenhatos előterében rendre elhaltak a vendégtámadások. Míg a másik oldalon többször is ígéretes helyzetből lőhettek a hazaiak – de mindig pontatlanul.

A 32. percben akadt az első komolyabb dolga az Ipswich másik magyarjának, Fülöp Mártonnak, amikor is Theo Walcott lapos lövését hárította magabiztosan a magyar kapus.

A 43. percben Priskin szenzációs mozdulattal, ollózva vette be az Arsenal kapuját, apró szépséghiba volt csak, hogy a támadó lesen állt, így a gólt természetesen nem adta meg Martin Atkinson játékvezető.

 PRISKIN ÉRVÉNYTELENÍTETT CSODAGÓLJA
 

 

Az első félidő alapján teljesen igazságosnak volt mondható a gól nélküli döntetlen állás. A hét közben új menedzsert, Paul Jewellt (a szakvezető még nem ült le a kispadra) kinevező csapat rendkívül lelkesen, motiváltan, jól játszott. Egyáltalán nem látszott, hogy osztálynyi különbség lenne a két csapat között.

A második félidő elején az elmúlt időszakban gyengén teljesítő Andrej Arsavin elé varázsolta Cesc Fabregas a labdát, az orosz támadó azonban dropból jócskán a kapu fölé lőtt. Aki azonban ezután folyamatos Arsenal-rohamokra számított, nagyot csalódott.

Az 59. percben Priskin szerzett labdát, de ahelyett, hogy megvárta volna a társakat, 20 méterről lövésre szánta el magát, a védőkön felpattant labdát Szczesny ölelte magához. Nem sokkal később pedig még nagyobb helyzetet puskázott el a magyar támadó, amikor a kapuval szemben vagy háromszor hagyta lepattanni a labdát, így az Arsenal-bekkek tisztázni tudtak.

A 71. percben végre valamit villantott az Arsenal is: egy remek Walcott, Fabregas kényszerítő után a fiatal angol játékos megpróbálta elpöckölni a labdát a remekül kimozduló Fülöp mellett, a kapus azonban bravúrral hárított. A 76. percben pedig Fabregas négy méterről „combolt" a kapu fölé.

A 86. percben eljött a mérkőzés legszebb jelenete – magyar szempontból. Priskin lépett ismét ki a leshatáron, majd 16 méterről higgadtan elbelsőzte a labdát Szczesny mellett, megszerezve ezzel csapatának a győztes találatot. 1–0

PRISKIN GYŐZTES GÓLJA
 
   

 

A hajrában az Arsenal mindent megpróbált, Fülöp eszén azonban nem tudott egyszer sem túljárni, a magyar válogatott kapus rendre jól mozdult ki a kapujából, a távoli lövéseket pedig magabiztosan hárította.

A másodosztályú csapat így magyar játékosai nagyszerű teljesítményének is köszönhetően egygólos előnnyel utazhat a január 25-én esedékes visszavágóra. Azt a mérkőzést már az Emirates-ben játsszák.

ANGOL LIGAKUPA 
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Ipswich Town–Arsenal 1–0 (Priskin 76.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik