Premier League: Martínez lett Moyes utódja az Evertonnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 15:55
null
Martínez Moyes több mint évtizedes örökét veszi át (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Everton labdarúgócsapata megegyezett a Wigantől távozó Roberto Martínezzel, aki a Manchester Unitedhez szerződő David Moyes utódja lesz a kispadon.

 

A Wigannel FA-kupát nyerő (az első osztályból ugyanakkor kieső) Martínez négyéves szerződést írt alá a 2012–13-as szezonban 6. helyen végző liverpooli klubbal. Feladata: továbbra is a Premier League középmezőnyének elején tartani az Evertont, amely a legutóbbi hét idényben szűkös költségvetése ellenére mindig befért a legjobb nyolc közé.

A Wigan mecénása, Dave Whelan és az Everton első embere, Bill Kenwright megegyezett a kompenzációról. Martínez már májusban bejelentette, hogy mindenképpen távozik, és engedélyt kapott Whelantől, hogy tárgyalásokat kezdjen az Evertonnal.

Martínez az első, kontinentális Európából származó menedzser az Everton 1888 óta íródó történetében: a liverpooli kékeket korábban csak angol, skót, walesi, északír és ír szakvezetők irányították. A 39 éves spanyol szakember 2007 óta edzősködik, és csak a szigetországban tette ezt: 2007 és 2009 között a Swansea City munkáját irányította, majd négy évig a Wigan kispadján ült.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik