Premier League: Ha más az edző, tízet rúgunk – Mourinho

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.10.05. 10:05
null
José Mourinho meccs utáni kézfogásra indul Ole Gunnar Solskjaer felé (Fotó: AFP)
José Mourinho, a Tottenham Hotspur menedzsere szerint ha támadóbb felfogású szakember irányítaná a csapatát, akkor akár tíz gólt is szerezhettek volna vasárnap, a Manchester United vendégeként 6–1-re megnyert bajnoki összecsapáson.

 

A portugál szakember ezzel a nyilatkozattal tulajdonképpen azokra a kritikákra reagált, amelyeket még az előző idényben kapott, amikor novemberben átvette a Spurs irányítását Mauricio Pochettinótól – emlékeztet az MTI. – Akkor a szakértők egy része, sőt a szurkolók is azt kifogásolták, hogy Mourinho túlságosan védekező felfogásban küldi pályára tanítványait.

„Képzeljék el, ha olyan edzőjük lenne, aki a támadásra helyezi a hangsúlyt… Most egy védekezésre koncentráló edzővel rúgtak hat gólt, tehát egy más felfogású trénerrel tíz, tizenegy vagy tizenkét gólt szereztek volna” – idézi az MTI az 57 éves szakembert, aki két évvel ezelőtt még a most kitömött MU menedzsere volt.

„Sokkal inkább hittünk a saját erősségeinkben és taktikai tervünkben, mint a United gyengeségeiben, mert azt gondolom, hogy azokból nem sok van” – értékelt a meccs után Mourinho, akinek csapata az első négy Premier League-mérkőzésen 12 gólt szerzett, ezzel egyelőre a legeredményesebb a ligában, holtversenyben az Evertonnal és a Leicester Cityvel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik