Pool: Klopp nem volt elég okos az álommelóhoz, focista lett

Vágólapra másolva!
2015.11.25. 18:24
Jürgen Klopp első és második ránézésre is labdarúgóedzőnek született, ehhez kétség sem férhet. A Liverpool szezon közben kinevezett menedzsere azonban fiatalon nem öltözőkről, kispadokról és taktikai mágnestáblákról álmodott. Hanem...

Klopp tinédzserként orvos szeretett volna lenni, de tanulmányi eredményei nem tették lehetővé álmai beteljesülését. És ennek minden bizonnyal mérhetetlenül örülnek a Mainz, a Borussia Dortmund – és most már – a Liverpool szurkolói is.Klopp tinédzserként orvos szeretett volna lenni, de tanulmányi eredményei nem tették lehetővé álmai beteljesülését. És ennek minden bizonnyal mérhetetlenül örülnek a Mainz, a Borussia Dortmund – és most már – a Liverpool szurkolói is.

„Azt hiszem, sosem voltam elég okos ahhoz, hogy doktor legyek” – idézi Kloppot Mortiz Rinke a mesterről írt könyvében, amely most jelent meg angol fordításban Reading The Game címmel.

„Amikor a bizonyítványokat osztották, az osztályfőnököm azt mondta, reméli, összejön nekem valami a futballban, különben nem túl fényes jövő vár rám” – emlékszik vissza Klopp a könyvben.

Nos, összejött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik