PL: válogatott kapus Birminghamben – itt az újonc 11. szerzeménye

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.08.01. 10:34
null
Tom Heaton Birminghamben folytatja (Fotó: AFP)
Angol válogatott kapust igazolt az Aston Villa – jelentette be hivatalos honlapján a birminghami klub. A Premier League újonca már a tizenegyedik nyári szerzeményét mutatta be a Burnleytől érkező Tom Heaton személyében.

 

Az angol válogatottban eddig háromszor pályára lépő, a 2016-os Európa-bajnoki keretbe is bekerült Tom Heaton vételárát a Villa nem hozta nyilvánosságra. A Transfermarkt információi szerint 8.8 millió euró váltott gazdát a 33 éves kapuvédő játékjogáért cserébe.

Heaton a Manchester Unitedban nevelkedett, de az első csapatban egyetlen tétmérkőzésen sem kapott szerepet. Többszöri kölcsönadás után 2010-ben a Cardiff City szerezte meg az MU-tól végleg, majd a 2012–2013-as, Bristol Citynél töltött idény után került a Burnleyhez, amelyben összesen hat évig futballozott és 188 bajnokin lépett pályára.

Örülök, hogy Tom csatlakozik a csapathoz. Fantasztikus munkát végzett a Burnleynél az elmúlt években, a tapasztalata nagy előnyt jelenthet számunkra a Premier League-ben” – reagált a bejelentésre Dean Smith, a csapat vezetőedzője.

Heaton az előző idényben 19 bajnokin, összesen 22 tétmérkőzésen védte a Burnley kapuját, ahonnan tavasszal a szintén válogatott Joe Hartot szorította ki.

Az Aston Villa a szerződés hosszát sem hozta egyelőre nyilvánosságra.

Heaton a birminghami klub tizenegyedik új igazolása a nyáron.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik