PL: Unalmas futballt játszik a Manchester United – Van Gaal

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.12.12. 12:26
Louis van Gaal, a Manchester United labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője szerint utódjával, José Mourinhóval unalmas futballt játszik az együttes.

„Jobban szeretem nézni a City mérkőzéseit, mint a United meccseit” – mondta a holland szakember, majd hozzátette: ha valaki minőségi csapatot akar látni, „teljesen világos”, hogy a City jobb városi riválisánál.

Van Gaal irányításával 2014 és 2016 között a negyedik és az ötödik helyen zárt a bajnokságban a Manchester United, illetve második idényében megnyerte a csapattal az FA-kupát. Mourinhóval az együttes első idényében diadalmaskodott az Európa-ligában és az Angol Ligakupában, a bajnokságban viszont a hatodik helyen végzett. Ezen kívül a portugál edzőt gyakran éri az a kritika, hogy a rangadókon túlságosan védekező taktikát választ.

„A csapat most védekezik, én ellenben mindig támadófutballt játszattam. De most nem tudnak így futballozni, mert Mourinhónál a védekezés a hangsúlyos” – mondta Van Gaal, aki hozzátette, neki egyébként semmi problémája nincs Mourinhóval.

Az angol élvonalban tizenhat fordulót követően a Manchester City veretlenül – tizenöt győzelemmel és egy döntetlennel –, 46 ponttal áll az élen, előnye a második helyezett Manchester Uniteddal szemben tizenegy pont. A két csapat vasárnap találkozott egymással, a Premier League csúcsrangadóján a City vendégként 2–1-re győzött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik