PL: újabb hihetetlen statisztika a Leicesterrel a főszerepben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.26. 10:21
Egy, a Premier League statisztikáival foglalkozó Twitter-oldal szerint a Chelsea futballistája, Cesc Fabregas jegyezte a legtöbb támadóharmadba címzett sikeres hosszú passzt a 2015–2016-os szezonban. Ebben semmi meglepő nincs, egészed addig, amíg meg nem tudjuk, hogy ki lett a második helyezett.

Kasper Schmeichel, az angol bajnoki címet elhódító Leicester City kapusa. Cesc Fabregas 523 sikeres passzt adott a támadóharmadba játékostársainak, Schmeichel 510-zel lett második. Hogyan lehetséges ez?Kasper Schmeichel, az angol bajnoki címet elhódító Leicester City kapusa. Cesc Fabregas 523 sikeres passzt adott a támadóharmadba játékostársainak, Schmeichel 510-zel lett második. Hogyan lehetséges ez?


 

A Leicester City úgy lett az angol élvonal legjobbja, hogy a húszcsapatos mezőnyben a 18. helyen végzett a labdabirtoklást tekintve és csak a West Bromwich Albion passzolt pontatlanabbul nála.

A kíméletlen sebességgel kontrázó „rókák” egyik legnagyobb fegyvere a gyors támadóknak (pl.: Vardynak, Mahreznek) kínált hosszú labdák voltak. Ebben jeleskedett a fiatal kapus is, aki remek hatékonysággal indította saját tizenhatosáról a villámléptű csatárokat.

(A statisztika persze csalóka lehet, mert ha egy kirúgásba egy támadó fejel bele először, az már sikeres passznak számít, de egyáltalán nem biztos, hogy azt a labdát a támadó meg is tudta játszani.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik