PL: lenyűgöző gesztus – 9 éves fiúé a hónap evertonos gólja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.10. 14:34
null
A kis George és kedvenc futballistája, Deulofeu egy képen (Fotó: evertonfc.co.uk)
Nem Ross Barkley, nem Kevin Mirallas, nem Aaron Lennon – hanem George Shaw. Az övét szavazták meg január hónap legszebb góljának az Evertonnál. Hogy ki George Shaw? Egy kilencéves kisfiú, aki mellé elképesztő szolidaritással állt oda az egész liverpooli klub.

A kilencéves Shaw története akkor kezdődött, amikor az édesapja feltöltött egy videót a fiáról, amint a labdával gyakorol kedvenc klubjának kedvenc játékosa, az evertonos Gerard Deulofeu mezében. Ez azért nagy szó, mert George Little-kóros, a gyermekkori agykárosodás következtében pedig csak furcsán, korlátozott mértékben tud járni.

A videó virális módon terjedni kezdett a közösségi médiában, és amikor Deulofeu meglátta, annyira lenyűgözte, hogy egy pár focicipőt ajándékozott a fiúnak és meghívta egy Everton-meccsre.

Ezzel azonban még nem ért véget a történet, tudniillik George a Swansea City elleni bajnoki szünetében pályára is lépett, és az egész stadion tapsvihara közepette gólt lőtt.

A klubhonlap szerkesztői ezt követően lehetőséget adtak rá, hogy a drukkerek a fiú találatára is szavazzanak a szokásos, hónap gólját kereső voksoláson – a liverpooli klub szurkolóinál pedig elképesztő fölénnyel (86.07 százalék) George megmozdulása nyert. A kisfiú ennek következtében ott lesz a klub májusi szezonzáróján is – és a hihetetlen támogatás után önbizalommal felvértezve küzdhet tovább álmaiért.

GEORGE MESEBELI TÖRTÉNETE EZEKKEL A KÉPSOROKKAL KEZDŐDÖTT...

ÉS EZZEL A GÓLLAL VÁLT FELEDHETETLENNÉ...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik