PL: Pellé öt hónap után betalált, történelmi Soton-győzelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.12. 17:55
A Southampton labdarúgócsapata Graziano Pellé duplájával 2–1-re nyert a Stoke City otthonában az angol élvonalbeli bajnokság (Premier League) 30. fordulójában. A másik szombati mérkőzésen az újonc AFC Bournemouth 3–2-re győzött hazai pályán a Swansea City ellen.

STOKE CITY–SOUTHAMPTON 1–2STOKE CITY–SOUTHAMPTON 1–2

A „szentek" olasz válogatott csatára, Graziano Pellé a 11. percben Steven Davies szögletét csúsztatta a hazaiak kapujába, ezzel megszakadt 2015. november 1-je óta tartó góltalansági szériája. Pellé a 30. percben remek egyéni megoldás után megduplázta csapata előnyét, és ha Dusan Tadics a félidő végén a cselezés helyett az egyszerűbb megoldást választja, akkor Ronald Koeman csapata háromgólos előnnyel mehetett volna szünetre.

A második félidőben a Stoke City egy fokozattal feljebb kapcsolt, és az 52. percben Marko Arnautovic révén szépített. Bár a hazaiaknak még voltak lehetőségeik, egyenlíteniük nem sikerült, így a Southampton három nyeretlen bajnoki után ismét győzött, és történelmet írt, elvégre először nyert a Stoke City otthonában.

A mérkőzéshez jegyzőkönyvéhez hozzátartozik, hogy a játékvezető a 91. percben könyöklés miatt kiállította a vendégek játékosát, Sadio Manét.

AFC BOURNEMOUTH–SWANSEA CITY 3–2

A legutóbbi két bajnokiját megnyerő csapatok csatáját rendezték a Vitality Stadiumban. Az AFC Bournemouth a 37. percben Max-Alain Gradel révén szerzett vezetést, de az öröm csak két percig tartott, amikor Modou Barrow remek szóló után kilőtte a jobb alsó sarkot.

Az adok-kapok a második félidőben is folytatódott, az 50. percben Joshua Kingnek köszönhetően újra az újonc került előnybe, de a 62. percben az izlandi Gylfi Sigurdsson bombagóllal ismét egyenlített. A Swansea City azonban hiába szerzett szebb gólokat, a Bournemouth Steve Cook 78. percben fejelt találatával újra eredményes volt, beállítva a 3–2-es végeredményt. Az AFC sorozatban harmadik sikerét aratta a bajnokságban.

ANGOL PREMIER LEAGUE
30. FORDULÓ

Stoke City–Southampton 1–2 (Arnautovic 52., ill. Pellé 11., 30.)
AFC Bournemouth–Swansea City 3–2 (Gradel 37., J. King 50., Cook 78., ill. Barrow 39., G. Sigurdsson 62.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik