PL: összesen 70 ezer fontra büntették az Arsenalt és a Chelsea-t

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.10.08. 20:54
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) összesen 70 ezer fontra (29.7 millió forint) büntette a Chelsea és az Arsenal csapatát a két együttes szeptemberi bajnoki mérkőzésén történt incidens miatt.

Az FA fegyelmi bizottságának döntése alapján a büntetésből 40 ezer fontot a Chelsea-nek, 30 ezret pedig az Arsenalnak kell fizetnie.

A szeptember 19-én rendezett meccs első félidejének hajrájában Diego Costa, a Chelsea csatára Laurent Koscielnyvel, az Arsenal védőjével keveredett összetűzésbe, a támadó megütötte és ellökte a francia hátvédet, akinek Gabriel Paulista sietett a védelmére. A két futballista lökdöste egymást, majd miután egyaránt sárga lapot kaptak, szóban folytatták párbajukat, melynek végén a bíró kiállította Gabrielt. Az ítéletet követően kisebb tömegjelenet alakult ki a pályán, majd lassan megnyugodtak a kedélyek.

A fegyelmi bizottság később Gabriel piros lapját visszavonta, Diego Costát pedig három mérkőzésre eltiltotta, majd az Arsenal védőjét is egy találkozóra büntette, amiért kiállítása után nem hagyta el azonnal a játékteret.

Az összecsapást a Chelsea nyerte meg 2–0-ra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik