nemzetisport.hu 2016.03.14 22:55 Frissítve: 2016.03.14 23:01

PL: Okazaki ollózott, ismét öt pont a Leicester előnye

Ismét öt pont az előnye a Leicester Citynek az angol labdarúgó Premier League élén: a listavezető a 30. forduló hétfő esti mérkőzésén Okazaki Sindzsi ollózásával 1–0-ra legyőzte a Rafa Benítez irányította Newcastle Unitedet.

Ez a mozdulat döntött: Okazaki már a földön, a labda a Newcastle hálójába tart (Fotó: Action Images)

A Rafa Benítez érkezésétől feldobódottnak tűnő Newcastle jól kezdte a mérkőzést, Wes Morgan hibáját követően majdnem már az 1. percben bajba került a Leicester. A hazaiak az első tíz percben kifejezetten idegesen futballoztak, majd elkezdtek lehiggadni, meg is lett az eredménye. Előbb a fölény, aztán az előny!

A 25. percben egy beívelt szabadrúgás után Jamie Vardy fejelte keresztbe a labdát, amely jól jött a kapunak háttal helyezkedő Okazaki Sindzsinek. A japán támadó mintaszerű ollózó mozdulatot indított, majd rohant ünnepelni – a földre is lepattanó labda védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába. Parádés gól volt – egyben Okazaki első gólja a King Power Stadionban!

A Leicester-drukkerek rágyújtottak a Beníteznek címzett „Reggel kirúgnak” kezdetű nótára, csapatuk meg centik híján növelte az előnyt, ám Marc Albrighton egy védjegyszerű kontra végén a kapu mellé bikázott. 1–0-val fordultak a csapatok.

Az 53. percben a Leicester elszúrt egy ígéretes szabadrúgást, a Newcastle egy gyámoltalan befejezéssel elrontott akcióval felelt. Ezzel el is uralkodott egy időre a nyugalom a pályán, nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani, még csak lövésekig sem jutottak a felek – a hazaiaknak persze ez nagyon is megfelelt.

Tartása volt Benítez csapatának, de a Newcastle maradt kieső helyen (Fotó: Action Images)

A 81. percben egy Sissoko-lövés okozott riadalmat a hazaiaknak, de helyén volt a blokk – Morgan könyökéről csapódott le a labda, a Newcastle-játékosok hiába reklamáltak büntetőt. Benítez csapata tisztességgel megpróbált mindent, de az akciókban nem volt átütőerő. Igazából a Leicester támadásaiban sem (a végén azért egy Mahrez-löket csak kevéssel fütyült el), de az az egy pazar Okazaki-mozdulat meghozta a „kötelező” győzelmet – megint öt ponttal vezeti a ligát Claudio Ranieri csapata!

Nyolc fordulója maradt az üldözőknek a „rókavadászatra.”

ANGOL PREMIER LEAGUE
30. FORDULÓ
Leicester City–Newcastle United 1–0 (Okazaki 25.)

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.20 23:18:27

Angol labdarúgás SOMLÓVÁRI DÁVID

NS-VÉLEMÉNY. A világ változott, a klub és a francia pedig nem akart vele változni.

2018.04.20 13:31:57

Angol labdarúgás MAROSI GERGELY

Ez volt a hobbija, ez volt a szenvedélye, ez volt a függősége, ez volt a műve. Még húzhat egy utolsó ecsetvonást.

2018.04.20 09:24:46

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Pedro előhúzott egy olyan cselt, amit nem sűrűn látni a Premier League-ben. Vagy máshol…

2018.04.14 10:36:47

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Nem az a kérdés, bajnok lesz-e a Manchester City, hanem az, hogy pontrekorddal teszi-e ezt meg.

2018.04.09 23:22:43

Angol labdarúgás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Nem kétséges, hogy a Beatles együttes városában a négy liverpooli gombafejű zenéjéért rajongó Jürgen Klopp a szenvedélyes játékot és nem mellékesen a régi idők eredményeit szeretné visszahozni az Anfield Roadra.