HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.03.14 22:55 Frissítve: 2016.03.14 23:01

PL: Okazaki ollózott, ismét öt pont a Leicester előnye

Ismét öt pont az előnye a Leicester Citynek az angol labdarúgó Premier League élén: a listavezető a 30. forduló hétfő esti mérkőzésén Okazaki Sindzsi ollózásával 1–0-ra legyőzte a Rafa Benítez irányította Newcastle Unitedet.

HIRDETÉS
Ez a mozdulat döntött: Okazaki már a földön, a labda a Newcastle hálójába tart (Fotó: Action Images)

A Rafa Benítez érkezésétől feldobódottnak tűnő Newcastle jól kezdte a mérkőzést, Wes Morgan hibáját követően majdnem már az 1. percben bajba került a Leicester. A hazaiak az első tíz percben kifejezetten idegesen futballoztak, majd elkezdtek lehiggadni, meg is lett az eredménye. Előbb a fölény, aztán az előny!

A 25. percben egy beívelt szabadrúgás után Jamie Vardy fejelte keresztbe a labdát, amely jól jött a kapunak háttal helyezkedő Okazaki Sindzsinek. A japán támadó mintaszerű ollózó mozdulatot indított, majd rohant ünnepelni – a földre is lepattanó labda védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába. Parádés gól volt – egyben Okazaki első gólja a King Power Stadionban!

A Leicester-drukkerek rágyújtottak a Beníteznek címzett „Reggel kirúgnak” kezdetű nótára, csapatuk meg centik híján növelte az előnyt, ám Marc Albrighton egy védjegyszerű kontra végén a kapu mellé bikázott. 1–0-val fordultak a csapatok.

Az 53. percben a Leicester elszúrt egy ígéretes szabadrúgást, a Newcastle egy gyámoltalan befejezéssel elrontott akcióval felelt. Ezzel el is uralkodott egy időre a nyugalom a pályán, nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani, még csak lövésekig sem jutottak a felek – a hazaiaknak persze ez nagyon is megfelelt.

Tartása volt Benítez csapatának, de a Newcastle maradt kieső helyen (Fotó: Action Images)

A 81. percben egy Sissoko-lövés okozott riadalmat a hazaiaknak, de helyén volt a blokk – Morgan könyökéről csapódott le a labda, a Newcastle-játékosok hiába reklamáltak büntetőt. Benítez csapata tisztességgel megpróbált mindent, de az akciókban nem volt átütőerő. Igazából a Leicester támadásaiban sem (a végén azért egy Mahrez-löket csak kevéssel fütyült el), de az az egy pazar Okazaki-mozdulat meghozta a „kötelező” győzelmet – megint öt ponttal vezeti a ligát Claudio Ranieri csapata!

Nyolc fordulója maradt az üldözőknek a „rókavadászatra.”

ANGOL PREMIER LEAGUE
30. FORDULÓ
Leicester City–Newcastle United 1–0 (Okazaki 25.)

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.24 00:25:57

Angol labdarúgás FAZEKAS ZOLTÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ha a drukkerek jobban belegondolnak, sokkal rosszabbul is járhattak volna.

2018.05.19 17:41:40

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Az első nagy hiba egyben sorsdöntő volt, a második félidőt hiába támadta végig a Manchester United.

2018.05.11 08:24:43

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Azt nem tudni, hogy az angol futballista az Arsenal vagy Wenger előtt akart tisztelegni.

2018.05.06 17:19:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Fél óráig jobban futballozott a Pool, aztán elszállt az ereje; Mohamed Szalah láthatatlan volt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS