PL: nem bővít a Bournemouth, 12 ezres élvonalbeli stadion

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 14:20
null
A Goldsands Stadion lesz a Premier League legkisebb befogadóképességű létesítménye (Fotó: Action Images)
Mint beszámoltunk róla, a Bolton Wanderers elleni 3–0-s sikerrel története során először feljutást ünnepelhetett az angol labdarúgó-bajnokság első osztályába az AFC Bournemouth. A tündérmesébe illő szereplés ellenére nincs megállás, már a gőzerővel készül a csapat vezetősége a Premier League-re. A szigorú szabályok és előírások miatt sok még a tennivaló az együttes stadionjában az augusztusi rajtig.

Száztizenhat éves történelme során először szerepelhet az angol futball piramisának csúcsán, a Premier League-ben az AFC Bournemouth. A pazar szereplést azonban csak jelentős háttérmunkával lehet folytatni, így amellett, hogy a vezetőségnek a nyári átigazolási szezonnal is foglalkoznia kell, nem szabad megfeledkeznie a csapat stadionjának korszerűsítéséről sem.

Jelenleg a Goldsands Stadion befogadóképessége 12 ezer fő, ám annak ellenére, hogy ez lesz a legkisebb létesítmény az első osztályban, nem terveznek jelentős bővítést. Tavaly szó volt róla, hogy 18 ezerre bővítik a stadion befogadóképességét a létesítmény üresen álló sarkainak beépítésével, de ezt logisztikai szempontok miatt elvetették. Emellett szóba került, hogy az eddig 2500 fős South Stand befogadóképességét megduplázzák, de az átépítés költségvetése 1.8 millió font lenne, ami az előzetes számítások alapján a jegybevételből nem térülne meg.

Eddie Howe, a csapat menedzsere azt kérte a klub vezetőségétől, hogy ne változtassanak a vendégszurkolók elhelyezésén – a Goldsands Stadionban nem a kapu mögött, hanem az egyik sarokban van a vendégszektor, így a pálya mindkét végén hazai hangulat uralkodik.

A dél-angliai klubnak a nyáron feltétlenül ki kell építenie pályája talajfűtését, hogy megfeleljen a Premier League szabályainak. Emellett a sajtópáholyt is el kell költöztetni jelenlegi helyéről, és hálót vagy biztonsági embereket kell elhelyezni a vendég- és hazai szektor között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik