PL: Most már a riválisokon van a nyomás – Ranieri

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.02.08. 16:02
Már a Leicester City riválisain van a nyomás, hogy elmozdítsák a vezető helyről a csapatot – így véli Claudio Ranieri, az angol labdarúgó-bajnokságban nagy meglepetésre éllovas együttes menedzsere. A gárda szombaton 3–1-re diadalmaskodott a Manchester City vendégeként, így ötpontos előnnyel vezeti a tabellát a második helyen álló Tottenham Hotspur és a harmadik Arsenal előtt.

„A mérkőzés előtt rajtunk volt a nyomás, mert meg akartuk őrizni a pozíciónkat a bajnokságban, mostantól viszont az ellenfeleken a teher, akik rengeteg pénzt költöttek azért, hogy megnyerjék a Premier League-et és a Bajnokok Ligáját" – fejtette ki az olasz szakember.

Hozzátette: rendkívül fontos, hogy továbbra is összpontosítsanak, és a sikerek ellenére is két lábbal álljanak a földön.

„Ez nagyon lényeges, hiszen életükben először valami igazán különleges dolgot visznek véghez" – fogalmazott a játékosokkal kapcsolatban Ranieri.

A Leicester egy éve – még a 64 esztendős mester érkezése előtt – a kiesés ellen küzdött, a mostani szezonban viszont parádésan teljesít. Ranieri szerint a bennmaradásért vívott harc tapasztalatai segíthetnek a játékosoknak, hogy ezúttal is nyugodtak maradjanak.

A csapat vasárnap az Arsenalhoz látogat. Ha az Emirates Stadionban is győz, nyolc pontra növeli előnyét Arsene Wenger együttesével szemben, amivel újabb fontos lépést tehet a bajnoki cím megszerzése felé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik