PL: leeső állak - olyat rappelt a két liverpooli legenda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.16. 18:29
null
Barnes odarakta, aztán megérkezett Redknapp is
A Liverpool két korábbi emblematikus labdarúgója, John Barnes és Jamie Redknapp egy tévéműsorban olyan jól adta elő a rapzene egyik klasszikusát, hogy mindenkinek leesett az álla. Nekünk is.

A League Of Their Own a Sky 1-on 2010 óta futó show-műsor. A műsormenet mélyelemzése nélkül annyit derítettünk ki az alkotásról, hogy minden részben két háromfős csapat versenyez egymással, a két trió csapatkapitánya Andrew Flintoff és Jamie Redknapp. Előbbit talán kevesebben ismerik Magyarországon, ő egy profi krikettes, a Liverpool játékoslegendáját ellenben senkinek sem kell bemutatni.

Szóval, az egyik feladat a műsorban egy ismert dal eléneklése. Ezúttal a rapperek részéről igazi himnuszként, alapműként, a műfaj alfájának és ómegájának kezelt Rapper's Delight nótát kellett a színpadon előadni. Aki már próbált céges és/vagy egyéb bulin félrészegen, különösebb háttértudás nélkül karaokézni, az tudja, hogy a rapműfajban igen nehéz tüdővel bírni a szöveg adta nehézségeket. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a Száguldás, Porsche szerelem című nótát sokkal egyszerűbb néhány vodka-narancs után előadni. Sajnos az elmúlt években le is égette az amúgy zseniális Cserháti Zsuzsa és Charlie nótáját a magyar karaoketársadalom.

Ezt nem tette viszont John Barnes és Jamie Redknapp a The Sugarhill Gang már említett 1979-es klasszikusával. A két korábbi liverpooli előadása hatalmas sikert aratott.

BARNES ÉS REDKNAPP ODARAKTA

Persze Barnesról már korábban is tudtuk, hogy nincs rossz hangja. Erre bizonyíték az angolok 1990-es vb-dala, a World in Motion, amelyben Barnes remekül működik közre a New Orderrel. Az viszont mindenképp meglepetés, hogy Redknapp ennyire jól szállt be a mostani dalba, amit a videón megtekinthet.

A videót küldjük a rappereknek, a poolosoknak, az angol válogatottért szorítóknak, József- és egyéb városi Eminemeknek. És mindenkinek, aki szereti.

BARNES KORÁBBI REMEKLÉSE A NEW ORDER DALÁBAN

ÉS A KLASSZIKUS EREDETIBEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik