nemzetisport.hu 2017.09.29 18:28 Frissítve: 2017.09.29 18:29

PL: Klopp nehezményezi a december 24-ei játéknapot

A Sky Sports – amely a Premier League mérkőzéseit közvetíti az Egyesült Királyságban – azt szeretné, ha az eredetileg december 23-ára tervezett Arsenal–Liverpool találkozót egy nappal később rendeznék meg. Ez viszont azt jelentené, hogy a két klubnak szenteste kellene összecsapnia, ami kicsit sem nyerte el a vendégek menedzserének, Jürgen Kloppnak a tetszését.

 

Az már megszokott, hogy karácsony első és második napján is rendeznek Premier League-mérkőzéseket, az idei évben pedig akár már szenteste is élőben tekinthetjük meg az angol klubok összecsapásait. Jürgen Klopp viszont nem ért egyet ezzel, s arra kéri a Sky Sportsot, hogy gondoljon bele alkalmazottai és a klubok helyzetébe.

„Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy van olyan ember, aki futballt akar nézni szenteste – vélekedett a német menedzser. – Viszont ha tényleg ezen a napon kell játszanunk, nem hiszem, hogy bármit is tehetünk ellene. Valójában mi vagyunk az utolsók, akiket megkérdeznek ezzel kapcsolatban. A Skynak mérlegelnie kell, hogy tényleg el akarják-e csábítani a rajongókat és a televíziónál dolgozó embereket otthonról aznap este."

Klopp szerint nemcsak az Arsenal elleni találkozó időpontjával van baj, hanem azzal a kemény és megterhelő időszakkal is, amely a labdarúgókra vár karácsony környékén.

„Ez a beosztás nemcsak azt jelenti, hogy huszonnegyedikén játszunk, hanem azt is, hogy kilenc nap alatt négy meccsünk lesz. Mindig is mondtam, a csatornáknak rá kell döbbenniük, hogy az a nagyszerű sport, amit sugároznak a nézőknek, és amiért rengeteg pénzt fizetnek a kluboknak, nagyban függ a játékosok állapotától" – figyelmeztetett Klopp.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.23 13:14:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A srác a tévénézőket tette próbára. Bizonyára jó sokan belefutottak!

2017.10.22 15:52:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Továbbra is egészen pocsék a Klopp-csapat védekezése, a Poolnak esélye sem volt a Wembleyben.

2017.10.14 11:37:57

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

José Mourinho csapata a Pool elleni rangadó után is veretlen maradt az angol élvonalban.

2017.09.30 11:42:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A „kékek” támadójátéka gyakorlatilag elhalt Álvaro Morata megsérülésével.

2017.09.17 13:53:33

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Pedro és Ramsey is közel járt a gólhoz • David Luiz durva belépője után azonnal pirosat kapott.