nemzetisport.hu 2017.09.29 18:28 Frissítve: 2017.09.29 18:29

PL: Klopp nehezményezi a december 24-ei játéknapot

A Sky Sports – amely a Premier League mérkőzéseit közvetíti az Egyesült Királyságban – azt szeretné, ha az eredetileg december 23-ára tervezett Arsenal–Liverpool találkozót egy nappal később rendeznék meg. Ez viszont azt jelentené, hogy a két klubnak szenteste kellene összecsapnia, ami kicsit sem nyerte el a vendégek menedzserének, Jürgen Kloppnak a tetszését.

 

Az már megszokott, hogy karácsony első és második napján is rendeznek Premier League-mérkőzéseket, az idei évben pedig akár már szenteste is élőben tekinthetjük meg az angol klubok összecsapásait. Jürgen Klopp viszont nem ért egyet ezzel, s arra kéri a Sky Sportsot, hogy gondoljon bele alkalmazottai és a klubok helyzetébe.

„Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy van olyan ember, aki futballt akar nézni szenteste – vélekedett a német menedzser. – Viszont ha tényleg ezen a napon kell játszanunk, nem hiszem, hogy bármit is tehetünk ellene. Valójában mi vagyunk az utolsók, akiket megkérdeznek ezzel kapcsolatban. A Skynak mérlegelnie kell, hogy tényleg el akarják-e csábítani a rajongókat és a televíziónál dolgozó embereket otthonról aznap este."

Klopp szerint nemcsak az Arsenal elleni találkozó időpontjával van baj, hanem azzal a kemény és megterhelő időszakkal is, amely a labdarúgókra vár karácsony környékén.

„Ez a beosztás nemcsak azt jelenti, hogy huszonnegyedikén játszunk, hanem azt is, hogy kilenc nap alatt négy meccsünk lesz. Mindig is mondtam, a csatornáknak rá kell döbbenniük, hogy az a nagyszerű sport, amit sugároznak a nézőknek, és amiért rengeteg pénzt fizetnek a kluboknak, nagyban függ a játékosok állapotától" – figyelmeztetett Klopp.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.21 17:51:24

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Spurs hamar megszerezte a vezetést, de a végén az érettebb és kíméletlenebb manchesteriek örülhettek.

2018.04.20 23:18:27

Angol labdarúgás SOMLÓVÁRI DÁVID

NS-VÉLEMÉNY. A világ változott, a klub és a francia pedig nem akart vele változni.

2018.04.20 13:31:57

Angol labdarúgás MAROSI GERGELY

Ez volt a hobbija, ez volt a szenvedélye, ez volt a függősége, ez volt a műve. Még húzhat egy utolsó ecsetvonást.

2018.04.20 09:24:46

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Pedro előhúzott egy olyan cselt, amit nem sűrűn látni a Premier League-ben. Vagy máshol…

2018.04.14 10:36:47

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Nem az a kérdés, bajnok lesz-e a Manchester City, hanem az, hogy pontrekorddal teszi-e ezt meg.