PL: Klopp közös gondolkozást sürget az angol fociért

Vágólapra másolva!
2017.03.31. 12:15
Közös gondolkodásra biztatja az angol futball vezetőit, a mérkőzéseket közvetítő televíziókat és a klubokat egy ésszerűbb program összeállítása érdekében Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere.

A német tréner – aki már korábban is jelezte, hogy szerinte a legjobb játékosoknak túlságosan gyakran kell pályára lépniük – egyik középpályása, Adam Lallana sérülése miatt méltatlankodott.

A 28 éves futballistának a combizma sérült meg az angol csapat vasárnapi, Litvánia elleni világbajnoki selejtezőjén. Brit lapok kedden úgy értesültek, hogy Lallana felépülése akár egy hónapot is igénybe vehet. A 31-szeres válogatott támadó középpályás alapembernek számít a liverpooli csapatban: a Premier League mostani kiírásában 27 meccsen lépett pályára és hét gólt szerzett.

„Nehéz helyzetet teremt számunkra, ha egy ilyen játékost négy hétre elveszítünk, ami akár nyolc meccset is jelenthet. Ez túl sok – nyilatkozott a Sky Sportsnak. – Jobban együtt kell működnünk mindannyiunknak, a szövetségnek, a ligának, a televíziónak és a kluboknak, már csak azért is, mert a legjobb terméket igyekszünk eladni.”

Lallana a vasárnapi vb-selejtező előtt szerdán, a németek elleni barátságos mérkőzésen is játszott több mint egy órát, három nappal azután, hogy a Liverpool a Manchester Cityvel csapott össze bajnoki rangadón.

Klopp nem hibáztatta a szövetségi kapitányt, mert mint mondta, Gareth Southgate-en nagy volt a nyomás, hogy a legerősebb összeállításban küldje pályára csapatát az első két olyan mérkőzésen, amelyen már nem ideiglenes szakvezetőként ült a kispadon.

„Nem hibáztatok senkit, különösen Gareth Southgate-et nem. Kedvelem őt, egyeztettünk is már néhányszor. Ha kihagyja Lallanát a németek elleni csapatból, a sajtó azt kérdezte volna tőle, akar-e egyáltalán nyerni” – vélekedett.

A Liverpool a negyedik helyen áll a bajnokságban, de a négypontos hátránnyal ötödik Manchester United két mérkőzéssel kevesebbet játszott nála.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik